Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry

de ANCA in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2010 | 10619 vizualizari

 

O delicatesa inspirata din bucataria frantuzeasca, numai buna pentru o masa de Revelion alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (de casa)
  • un pachetel de galbiori uscati
  • 300 g ciuperci champignon proaspete
  • 500 g rosii cherry
  • masline rosii
  • o cana suc de rosii
  • cativa catei de usturoi

Marinata:

  • cimbru
  • maghiran
  • cativa catei de usturoi
  • 500 ml vin alb sec
  • 30 ml otet de vin
  • 3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei de masline

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry:

Iepurele se portioneaza si se pune intr-un vas, iar peste el se adauga marinata obtinute din toate ingredientele din lista, amestecate. Invartim carnea pe toate partie, incat sa fie bine trecuta prin marinata, apoi o lasam la rece cateva ore bune, (noi am lasat-o jumatate de zi) apoi se introduce la cuptor vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu, la 180 grade, timp de o ora jumate.

Se adauga rosiile cherry intregi, ciupercile, maslinele, usturoiul tocat, si se stropeste cu sucul de rosii si inca putin vin alb.

Se pune iar la cuptor inca 30-40 minute.

Garnitura: cartofi copti in folie de aluminiu, presarati cu patrunjel si un strop de boia dulce/iute, dupa preferinta.

TIPS-URI

1

Daca avem iepure salbatic, il marinam in vin rosu sec, lasandu-l la rece cel putin 12 ore, pentru a se fragezi mai bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute combinate si cu costita