O delicatesa inspirata din bucataria frantuzeasca, numai buna pentru o masa de Revelion alaturi de cei dragi!
Marinata:
Iepurele se portioneaza si se pune intr-un vas, iar peste el se adauga marinata obtinute din toate ingredientele din lista, amestecate. Invartim carnea pe toate partie, incat sa fie bine trecuta prin marinata, apoi o lasam la rece cateva ore bune, (noi am lasat-o jumatate de zi) apoi se introduce la cuptor vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu, la 180 grade, timp de o ora jumate.
Se adauga rosiile cherry intregi, ciupercile, maslinele, usturoiul tocat, si se stropeste cu sucul de rosii si inca putin vin alb.
Se pune iar la cuptor inca 30-40 minute.
Garnitura: cartofi copti in folie de aluminiu, presarati cu patrunjel si un strop de boia dulce/iute, dupa preferinta.
1
Daca avem iepure salbatic, il marinam in vin rosu sec, lasandu-l la rece cel putin 12 ore, pentru a se fragezi mai bine!