vasy16

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 14.03.2015

RETETE14
PRIETENI37
Retete

Dovlecei umpluti

In Mancaruri de legume la 8 Mar 2016

Spalam si curatam de coaja dovleceii.Taiem fiecare dovlecel in doua si scobim cu o lingurita lasand un pic de fund.Tocam marunt ceapa,ciupercile si miezul de dovlecel.Calim totul in ulei si sezonam cu sare,piper si mirodeniile pe care le-am ales(eu am pus oregano si marar uscat).Umplem...

Conopida pane

In Mancaruri de legume la 3 Mar 2016

Se pune o cratita cu apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Se pune in cratita cu apa la fiert si din momentul cand incepe sa clocoteasca se lasa aproximativ 10 minute. Nu trebuie sa fie foarte fiarta. Se scurge de apa...

Fasole facaluita

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2016

Se scoate fasolea din borcan si se pune intr-o sita de plastic. Se spala bine sub jetul de apa pentru ai lua gustul de conservant. Se lasa cateva minute la scurs. Intre timp facem prajeala. Punem uleiul la incalzit si dupa adaugam ceapa tocata marunt, lasam cateva minute pana cand ceapa ia...

Ciorba de fasole cu zeama de varza

In Supe/Ciorbe la 1 Mar 2016

Se spala fasolea cu o seara inainte si se lasa la umflat in apa calie. Se pune fasolea la fiert iar dupa ce da in clocot se lasa cateva minute sa fiarba si se schimba apa punand peste fasole apa calda cca doi litri, nu rece ca nu cumva sa intareasca iar fasolea. Se lasa la fiert...

Taitei de casa cu galbenus

In Spaghete la 27 Feb 2016

Se amesteca cu furculita galbenusurile cu sarea si se incorporeaza faina cernuta in ploaie,putin cate putin. Cand incepe sa se intareasca se framanata cu mana pana iese o coca tare. Se intinde o foaie cat mai subtire posibil. Se taie foaia in doua si se pune o parte...

Salata de conopida

In Salate la 26 Feb 2016

Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei.Intre timp se spala conopida si se desface in buchete mici.Cand a dat apa in clocot se incorporeaza conopida in apa si se lasa la fiert fara capac pana cand se simte moale cand intepi cu furculita.Eu de obicei las conopida intre...

Tortilla de cartofi si broccoli

In Mancaruri de legume la 26 Feb 2016

Se curata cartoful,ceapa si se spala broccoli. Cartofii se feliaza subtiri neregulat, ceapa se taie julien iar brocoli se desface in buchetele mici.Intre timp punem uleiul la incalzit. Uleiul a luat temperatura necesara pentru prajit adauga cartofii, ceapa si brocoli impreuna. Presaram...

Bunuelos de cartofi

In Mancaruri de legume la 26 Feb 2016

Cartofii se spala si se pune la fiert cu tot cu coaja. Intre timp se toaca marunt ceapa si usturoiul si punem la calit in putin ulei. Cand au fiert cartofii ii lasam un pic sa se raceasca sau ii punem in apa rece pentru ai putea curata, se faramiteata cu furculita si se mai lasa un pic la...

Sirop de lamaie

In Sirop / Compot la 25 Feb 2016

Se spala lamaile si se feliaza. Bagam rand pe rand cate o felie in borcan si intre fiecare felie de lamaie punem un pic de zahar pana sa acopere lamaia. Se procedeaza astfel pana se incarca borcanul. Se baga la frigider si il scoatem a doua zi. Siropul deja este gata si poate fi folosit.

Salata cu sparanghel si peste

In Salate la 22 Feb 2016

Se spala cele doua salate si se taie in patru bucati fiecare, pe lung. Se spala rosia si se feliaza (intreaga). Se curata oul de coaja si se feliaza cu feliatorul de oua sau se poate taia in patru. Se taie ardeiul in felii lungi. Se scurge anchoa de ulei si tonul de otet. Amestecam...

Paine alba pufoasa

In Piine la 22 Feb 2016

Intai pregatim maiaua ca la cozonac...se freaca drojdia cu zaharul pana cand acesta se topeste,se adauga 5 linguri de faina si laptele caldut.Se mesteca cu lingura bine si se lasa la dospit cam 15 minute la loc cald. Dupa ce trece timpul facem un cuib in mijlocul fainii,adaugam...

Friptura de curcan

In Curcan la 19 Feb 2016

Am spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa. Eu pun intotdeauna vinul si apa la urma pentru ca asa dizolva sarea si aceasta nu ramane deasupra pe carne. Am...

Friptura de porc la cuptor cu legume

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2016

Se taie carnea in 4 sau 6 felii subtiri (eu le cumpar gata taiate) tinand cont ca in cuptor o sa se micsoreze destul de mult. Se curata si se spala bine toate legumele. Se taie in bucati potrivite legumele.In loc de varza de Bruxelles se pot adauga cartofi. Se adauga legumele si...

Ton fript pe pat de legume

In Ton la 31 Mar 2015

Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem tigaia cu uleiul la incalzit.Adaugam usturoiul feliat si lasam sa se prajeasca un pic fara sa se arda...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    

Postari recente

publicat la 08.03.2016

Dovlecei umpluti

publicat la 03.03.2016

Conopida pane

publicat la 01.03.2016

Fasole facaluita

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]