Aveam de gand sa fac doar de cartofi insa cum prin frigider era un brocoli de ceva vreme m-am gandit sa il adaug la tortilla. A iesit foarte buna. De multe ori improvizez si mai adaug ardei sau spanac insa, intotdeauna cartoful este ingrendientul principal care nu poate lipsi. Se poate face una singura intr-o tigaie de diametrul de 24 cm sau 2 mai mici intr-o tigaie micuta de 12 cm. Eu am facut doua mici.
Se curata cartoful,ceapa si se spala broccoli.
Cartofii se feliaza subtiri neregulat, ceapa se taie julien iar brocoli se desface in buchetele mici.Intre timp punem uleiul la incalzit.
Uleiul a luat temperatura necesara pentru prajit adauga cartofii, ceapa si brocoli impreuna.
Presaram un pic de sare si lasam sa se prajeasca fara sa uitam sa mestecam destul de des pentru ca sa nu se arda sau sa se usuce.
Putem sa ii zdobim in tigaie cu lingura de lemn cand vedem ca s-au inmuiat.
ATENTIE: ii vrem fierti in ulei, sa fie moi fara sa se usuce sau sa se arda. Se bat ouale cu un praf de sare (nu multa sare pentru ca cartofi deja au luat sare in tigaie). Se scurg cartofii de ulei si se pune peste ouale batute.
Adaugam apoi in tigaia incalzita cu cateva picaturi de ulei si lasam sa se prajeasca la foc minim fara sa mestecam timp de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute intoarcem pe cealalta parte cu o farfurie si lasam alte 10 minute si scoatem.
Pofta buna!