Ton fript pe pat de legume

de vasy16 in Ton, 31 Mar 2015 | 4369 vizualizari

 

Cam demult timp imi doream sa fac mancarea asta si tot amanam de pe o zi pe alta.Sotul meu e cam mofturos la mancare asa ca m-am decis sa-i fac o surpriza astazi.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de ton proaspat(aproximativ 80-100 grame fiecare)
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa mediana
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 100 gr rosii tocate(eu am folosit de conserva)
  • sare
  • chimen praf(cui ii place)
  • rozmarin proaspat
  • oregano proaspat
  • un cubulet knor gust de peste
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un pahar de apa
  • un varf de lingura zahar(pentru a lua aciditatea rosiilor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton fript pe pat de legume:

Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem tigaia cu uleiul la incalzit.Adaugam usturoiul feliat si lasam sa se prajeasca un pic fara sa se arda dupa care retetam cu ceapa si cu ardeiul.Lasam vreo 2-3 minute la inabusit dupa care adaugam rosiile,zaharul,cubuletul de knor,sarea,rozmarinul,oregano,chimenul si apa.Lasam sa fiarba totul la foc lent pana cand scade apa si raman legumele cu un pic de sos gros.In ultimul moment se frige pestele in tigaie aproximati 3-4 minute,nu mai mult pentru ca tonul e foarte sec(eu am folosit plita electrica cu doua picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca).Am pus in mijlocul farfuriei cateva linguri din sosul cu legume si deasupra tonul si am ornat cu o frunzulita de oregano

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton fript pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ton cu legume