Paine alba pufoasa

de vasy16 in Piine, 22 Feb 2016 | 2914 vizualizari

 

De mult aveam pofta sa mananc paine ca la noi asa ca am cautat tot felul de retete insa nici una un m-a convins pana am dat de Motan la oale.Am incercat reteta,chiar daca am modificat ceva si mi-a iesit o bunatate.

 

INGREDIENTE

2 kg faina alba(eu am folosit faina 000) 100 g drojdie proaspata 1200 ml apa calduta 2 linguri zahar jumatate pahar de ulei(50 ml) 2 linguri sare jumatate de pahar de lapte(50 ml) caldut

Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba pufoasa:

Intai pregatim maiaua ca la cozonac...se freaca drojdia cu zaharul pana cand acesta se topeste,se adauga 5 linguri de faina si laptele caldut.Se mesteca cu lingura bine si se lasa la dospit cam 15 minute la loc cald. Dupa ce trece timpul facem un cuib in mijlocul fainii,adaugam maiaua,sarea,uleiul si apa calduta si incepem sa amestecam pana ce obtinem o coca ce nu se lipeste de maini.eu am framanata cam jumatate de ora in total.Am trantit de cateva ori coca in lighean cum se face si cu cea de cozonac pentru afanare.Am lasat la crescut o ora si jumatate.Am uns tava de la aragaz cu ulei si am tapetat-o cu faina.Mie mi-au iesit 7 painici.6 in tava de la aragaz si alta aparte intr.-o tava micuta.Am mai lasat sa creasca in tava inca jumatate de ora,timp in care am pus cuptorul la incalzit la 160 de grade.Se baga painea la 160 de grade timp de 20 minute dupa care ridicam temperatura la 180 si lasam inca 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine bradut