O reteta foarte usor de preparat si fara sa murdaresti deloc in bucatarie.
Am spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa.
Eu pun intotdeauna vinul si apa la urma pentru ca asa dizolva sarea si aceasta nu ramane deasupra pe carne.
Am acoperit tava cu hartie de aluminiu si am bagat la cuptor la o temperatura de 180-190 grade timp de cca. o ora.
Dupa ce a trecut timpul am luat hartia de aluminiu si am mai lasat inca 15 minute la cuptor la 200 grade pentru a se rumeni un pic.
Mare grija cu timpul si temperatura cuptorului pentru ca depinde de fiecare cuptor, asa ca ar fi mai bine ca atunci cand lasati la rumenit sa stati cu ochii pe mancare sa nu cumva sa se arda. Eu am servit cu pure de cartofi dar se poate servi si cu salata sau cu orez.
Pofta buna!