Friptura de curcan

de vasy16 in Curcan, 19 Feb 2016 | 4258 vizualizari

 

O reteta foarte usor de preparat si fara sa murdaresti deloc in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan
  • un borcan de rosii tocate in bulion
  • cativa catei de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • sare
  • ulei
  • rozmarin sau foi de dafin (se pot pune ambele)
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan:

Am spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa.

Eu pun intotdeauna vinul si apa la urma pentru ca asa dizolva sarea si aceasta nu ramane deasupra pe carne.

Am acoperit tava cu hartie de aluminiu si am bagat la cuptor la o temperatura de 180-190 grade timp de cca. o ora.

Dupa ce a trecut timpul am luat hartia de aluminiu si am mai lasat inca 15 minute la cuptor la 200 grade pentru a se rumeni un pic.

Mare grija cu timpul si temperatura cuptorului pentru ca depinde de fiecare cuptor, asa ca ar fi mai bine ca atunci cand lasati la rumenit sa stati cu ochii pe mancare sa nu cumva sa se arda. Eu am servit cu pure de cartofi dar se poate  servi si cu salata sau cu orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor