Friptura de porc cu legume, ideala pentru un pranz de duminica!
Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute. Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de aluminiu
Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins. Peste acesta se pune prazul taiat rondele subtiri, ardeiul copt taiat julien, sare, cimbru, piper. Cand sunt pe jumatate pregatite se pune zeama de lamaie. Se lasa sa scada.
Cand carnea din cuptor este pregatita mai mult de jumatate, se scoate si pe fiecare portie de friptura de porc se adauga preparatul cu praz si ardei copt. Se pune patrunjel verde si se introduce friptura de porc din nou la cuptor, completand daca este nevoie cu vin sau apa. La mine a fost nevoie, am mai adaugat 100 ml vin alb, fragezeste bine friptura de porc.
Pofta buna!
1
friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat