Zilele trecute am vazut reteta pe pagina cuiva si am decis imediat sa o pun in practica pentru ca aveam conopida in frigider.Sper sa va placa si voua la fel de mult ca mie.
Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei.Intre timp se spala conopida si se desface in buchete mici.Cand a dat apa in clocot se incorporeaza conopida in apa si se lasa la fiert fara capac pana cand se simte moale cand intepi cu furculita.Eu de obicei las conopida intre 10 si 15 minute din momentul cand a inceput sa fiarba depinzand de cat de mari sunt buchetele, pentru ca daca se fierbe prea mult isi pierde din propietati.Se curata usturoiul si se taie pe de-a lungul pentru ai putea scoate partea din mijloc.Se scoate conopida si se pune intr-un castron impreuna cu usturoiul,un praf de sare si maioneza.Mixam totul cu blenderul pana obtinem o pasta consistenta.Intins pe o felie de paine e nemaipomenit de buna.Pofta buna.
1
Maioneza am facut-o din doua galbenusuri,un pahar de ulei,un praf de sare si sucul a jumatate de lamaie.