Ciorba de burta

de Gicuta in Supe/Ciorbe, 23 Sep 2015 | 24357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg burta proaspata de vita
  • un rasol de vitel
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o bucata telina
  • un pastarnac
  • o capatana mare de usturoi
  • 800 ml smanana grasa
  • 9 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • otet
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3 ore in frigider. Dupa expirarea timpului, am clatit burta cu apa rece si am oparit-o. Am pus-o la fiert impreuna cu rasolul intr-o oala mare. Am indepartat spuma care s-a format si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Cand apa a mai scazut am adaugat alta apa fierbinte. Rasolul dupa cca 2 ore s-a fiert si l-am scos din oala. Dupa aproximativ 5 ore, cand burta a fost aproape fiarta, am adaugat legumele curatate si spalate, putina sare si frunzele de dafin. Am adaugat  si jumatate din capatana de usturoi curatat si lasat intreg.Cand burta a fiert am scos-o, am lasat-o sa se racoreasca si am taiat-o fasii. Am strecurat supa, am pus deoparte doua polonice iar restul am pus-o din nou la fiert impreuna cu burta taiata. Am batut galbenusurile bine cu telul si le-am amestecat cu smanana si cele doua polonice de supa racorita.Am turnat in oala compozitia de galbenusuri cu smantana si am amestecat continuu sa se omogenizeze.

Am adaugat otet dupa gust si am condimentat cu sare si piper, Am mai lasat sa dea cateva clocote.Din restul de usturoi am facut un mujdei pe care l-am adaugat in farfurie in momentul servirii. Ciorba se serveste fierbinte cu ardei iute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Catalina L 1

24.09.2015, 21:54

mor de poftaaaaaaaaaa

mihaelar63 1

25.09.2015, 02:31

Asta-i ciorba de burta adevarata din burta proaspata Mama mia , ati avut bairam? De ai facut asa cantitate mare)

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:27

Wow! Buna tare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata