publicat la 22.04.2019
publicat la 18.04.2019
publicat la 15.04.2019
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada de porc cu carnat afumat
Spalam bine carnea si o taiem in doua sau trei depinde de bucata de carne, eu am taiat-o in trei. Batem bine carnea. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu ierburile tocate marunt. Adaugam sarea, piperul si paprika si amestecam bine. Ungem cu acest sos feliile de carne batuta,...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman
Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin. Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si...
Piept de porc cu os pe pat de legume servit cu sos chili
Spalam si curatam legumele. Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline. Carnea o spalam si o condimentem cu sare, piper si ierburile aromate...
Coronita cu carne tocata
Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora. In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se...
Tocanita de cartofi cu carnati
Spalam bine totul si decojim rosiile. Taiem ceapa si ardeiul marunt si calim in putin ulei. Adaugam carnatii feliati si mai lasam 3-4 minute la calit apoi adaugam rosiile taiate si lasam pe foc inca cateva minute amestecand din cand in cand. Adaugam cartofii curatati, spalati si taiati...
Piept de pui crocant
Spalam pieptul de pui si il taiem felii. Batem usor feliile apoi presaram sare, piper si boia iute pe fiecare felie. Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu oule batute si alta cu fulgii de porumb zdrobiti. Dam fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si la final prin fulgii...
Mancare de mazare cu pui
Tocam ceapa si ardeiul marunt si punem in ulei la calit. Punem ciocanelele spalate peste legume si lasam sa se caleasca usor apoi turnam 2 cani de apa calda si lasam la fiert. Cand pulpele sunt fierte pe jumatate punem si mazarea, adaugam foile de dafin, sare si piper dupa gust...
Reteta gustoasa de ardei umpluti cu carne tocata, in sos dulce aromat
Preparare Reteta gustoasa de ardei umpluti cu carne tocata, in sos dulce aromat Eu am folosit pulpa de porc pe care am tocat-o impreuna cu slanina, ceapa si morcovul . Adaugam orezul spalat si tinut cateva minute in apa fierbinte. Amestecam apoi totul adaugand sare si piper si patrunjelul...
Pulpe gustoase a la Buddy
Spalam bine pulpele si le luam jos pielita. Pregatim trei farfurii: in prima punem faina, in a doua ouale batute si in a treia pesmetul amestecat cu toate condimentele de mai sus. Dam fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmetul condimentat. Prajim in uleiul...
Pulpa de porc la cuptor
Taiem verdeturile marunt, le amestecam cu putin ulei de masline, sare si piper. Carnea spalata si crestata o tavalim prin mixul de condimente si o lasam asa la rece o jumatate de ora sau o ora. Usturoiul taiat in doua il punem in crestaturile carnii si pe o parte si pe alta. Asezam...
Frigarui de porc la gratar
Spalam bine carnea, ceapa si ardeiul. Taiem carnea cubulete, ardeiul in patratele si ceapa o desfacem felii. Insiram pe betigase ingredientele de mai sus in felul urmator: carne, ceapa, ardei verde,apoi carne, ceapa, ardei rosu si tot asa pana in capatul celalalt. Presaram peste frigarui...
Pui de casa in sos de rosii
Inainte de toate fierbem carnea de pui timp de 20 minute. Aruncam apa si punem carnea de pui pe o farfurie. Spalam si tocam ceapa si ardeiul pe care le calim in ulei de masline. Adaugam carnea de pui si turnam o cana de apa si lasam la fiert la foc mic pana e carnea aproape fiarta....
Varza calita cu kaizer afumat si carnati
Mai intai taiem varza, o amestecam cu sare si o lasam 10 min. Curatam si spalam ceapa si spalam si carnea. Taiem marunt ceapa si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam carnatii feliati si kaizerul taiat bucati. Dupa 10 minute adaugam varza stoarsa de sare si turnam 2 cani de...
Pulpe cu praz
Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert. Taiem prazul si ardeiul felii. Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit. Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. ...
Gulyas de porc
Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte. Lasam sa fiarba la foc mic...
Pulpa de porc la gratar cu sos de mustar
Spalam bine carnea, o feliem si o batem usor. Pregatim apoi marinata amestecand toate ingredientele de mai sus. Dam fiecare bucata de carne prin marinata si lasam la rece timp de 1-2 ore. Asezam apoi carnea pe gratar si lasam sa se prajeasca pe ambele parti. Pregatim sosul de mustar...
Aripioare dulci picante
Spalam bine aripioarele si le taiem in doua. Sosurile le amestecam intr-un bol si trecem apoi fiecare bucata de aripioara prin sos. Turnam sosul ramas peste aripioare, acoperim vasul si dam la frigider timp de o ora sau si mai mult. Asezam apoi aripioarele in tava, turnam sosul peste...
Paprikas de pui
Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea. Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda. Luam de pe foc si adaugam...
Piept de pui cu ghimbir si sos chili
Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea. Scoatem apoi carnea intr-un bol. Taiem legumele felii si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul. Cand ceapa capata o culoare...
Rulada de porc
Taiem carnea de-a lungul in doua. Batem bine fiecare bucata de carne in parte pe ambele parti. Tocam marunt ceapa, ardeiul, usturoiul si ierburile si le amestecam intr-un bol impreuna cu uleiul de masline, sare si piper. Intidem compozitia obtinuta pe fiecare bucata de...
Rulou din piept de porc
Punem uleiul de masline intr-un bol mic in care adaugam apoi boia de ardei, sare, piper si verdeturile tocate marunt. Ungem fiecare bucata de carne cu acest sos, rulam apoi carnea si la capat infigem doua scobitoare. Ungem tava cu cateva picaturi de ulei de masline si asezam carnea....
Tocanita de ciuperci
Spalam si curatam ciupercile si le taiem bucatele. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei impreuna cu carnaciorii si pieptul de porc taiate bucatele. Adaugam apoi ciupercile si mai lasam la 3-4 minute. Turnam apoi o cana de apa fierbinte si lasam la fiert la foc potrivit. Daca mai e...
Piept de porc cu sos de usturoi
Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei. Curatam ceapa si cartofii, spalam, taiem in doua si asezam in tava langa carne. Usturoiul taiat in 2-3 il punem peste carne. Presaram sare, piper si maghiran (putem folosi si alte verdeturi, dar eu de data asta am ales doar maghiran) si dam la...