Cozonac cu nuca si rahat

de T I M E A in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 47060 vizualizari

 

Imi place mult cozonacul, atat cu rahat cat si cu nuca, asa ca m-am gandit sa combin cele doua arome si sa fac doi in unu :). A iesit ceva minunat de bun si am fost foarte satisfacuta sa mananc intr-o felie de cozonac si nuca si rahat.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 2 cozonaci:

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 550 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie

Pt umplutura:

  • 1 albus ou
  • 5 linguri zahar
  • 400 gr nuca macinata
  • 2-3 lingurite esenta de rom
  • 8 linguri lapte
  • aprox 300 gr rahat

Pt uns: 1 galbenus de ou cu 3 lingurite lapte

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Toate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

In acest timp pregatim umplutura de cozonac. Mixam spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.

Aluatul dospit il impartim in 4.

Intindem apoi pe rand cate o bucata pe masa de lucru unsa cu putin ulei si cu mainile la fel unse cu ulei.

Doua din foi le ungem cu nuca si le rulam iar pe celelalte doua foi intinse asezam rahatul taiat bucatele si la fel le rulam.

Impletim apoi pe rand cate un rulou cu nuca cu unul de rahat si le asezam in forme de cozonac unse cu putin ulei.

Lasam sa mai dospeasca aprox 30-40 minute.

Ungem desasupra cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 35-40 de minute.

Verificam cu o scobitoare daca aluatul este copt si scoatem din cuptor lasand sa se raceasca inainte de a scoate din forme.

Sa aveti pofta ca eu am avut! Un cozonac delicios.

TIPS-URI

1

daca nu va place rahatul puteti renunta la el si veti avea un delicios cozonac cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

T I M E A 1

06.05.2013, 11:20

Marcela, am scris oua , inseamna oua intregi Sunt retete si doar cu galbenusuri dar asta e cu oua intregi.

cornelya 1

06.05.2014, 23:53

Am facut aceasta reteta si e o bunatate, pufos. Pacat ca am facut doar unu. Ma bucur ca am dat peste reteta asta.

Ancutsa 1

18.11.2018, 11:04

Pufos si gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise