O inima dulce care are toate ingredientele necesare pentru un desert perfect: fructe aromate, frisca si ciocolata. Vrea cineva mai mult de atat? Eu nu :)).
Si daca tot suntem in saptamana dedicata iubirii atunci aceasta inima poate fi facuta cu drag celui drag sau celor dragi :).
Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa alternand cu cele 6 linguri de cafea calda. Amestecam cu o spatula pana la omogenizare.
Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.
Pregatim jeleul de fructe: fructele decongelate (nu-i bai daca nu sunt decongelate integral) le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Adaugam cele 2 linguri de amidon si mai amestecam pana se ingroasa.
Luam de pe foc, lasam cateva minute cat sa nu fie fierbinte, apoi ungem prima foaie cu toata cantitatea de jeleu si lasam sa se raceasca pana mixam noi frisca.
Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.
Daca s-a racit intre timp jeleul, punem peste jeleu frisca, nivelam si asezam a doua foaie de blat. (daca doriti puteti insiropa cel de-al doilea blat cu suc de fructe, eu am preferat fara insiropare pt ca blatul este destul de umed).
Punem intr-un vas ciocolata si frisca lichida si topim pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata.
Turnam apoi glazura peste frisca si nivelam, lasand sa curga si pe margini.
Ornam deasupra cu cateva fructe congelate.
Dam la frigider minim o ora inainte de servire.