Din nou o serie de inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc in mod special saptamana dedicata iubirii. Asta nu inseamna ca nu putem face aceste inimioare si in orice alta perioada a anului. Sunt dragute, gustoase si bune de rontait oricand.
Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam bine adaugand apoi mixul de nuci macinate.
Incorporam apoi 150 gr din faina, dupa care turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile si decupam forme de inimioare.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.
Scoatem din cuptor, asezam formele pe o plansa pe care am pus un prosop de hartie si lasam la racit.
Pentru glazura: frecam bine zaharul pudra cu suc de portocala si colorant pana obtinem o pasta usor de intins.
Ungem fiecare inimioara cu aceasta glazura si lasam sa se intareasca inainte de a servi.
Din cantitatea de mai sus ies aprox. 40 inimoare.