Reteta de preparare a papanasilor
E prima data cand fac papanasi si asta pentru ca m-a convins sotul sa cumpar un mix de papanasi din magazin. Nu prea sunt de acord cu mixurile acestea dar citind eticheta nu mi s-a parut chiar atat de inspaimantator :) . Oricum data viitoare am sa incerc varianta de casa.
Reteta de preparare a papanasilor
o cutie mix pentru papanasi (am cumparat de la Lidl)Reteta de preparare a papanasilor
Punem mixul pentru papanasi intr-un bol, adaugam branza de vaci si mixam cu mixerul pana devine cremos.
Turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam cu 2-3 linguri de faina.
Tot pe masa de lucru tapetata cu faina intindem aluatul cu sucitorul punand faina si deasupra pentru ca e un aluat destul de lipicios.
Cu o forma rotunda sau cu un pahar decupam aprox 12 bucati. Cu o forma rotunda mai mica decupam mijlocul fiecarui cerc.
Prajim in ulei incins pe ambele parti.
Ungem papanasii cu gem de capsuni si peste gem punem cateva linguri de smantana si servim.
Pofta mare!