Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata.
Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam...
Incepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa ii curatam de coaja.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...
Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.
Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.
Foile de placinta le ungem pe rand cu ulei (unt topit), adica punem o foaie o ungem suprapunem urmatoare - o...
Pentru o tarta intre 24-28 cm cam astea sunt ingredientele. In functie de marimea tavii si in functie de ce forme doriti sa faceti deasupra puteti mari usor cantitatile de unt si faina in mod special.
Si acum sa va zic si cum se face, desi e cat se poate de simplu:
- frecam untul cu zaharul...
Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti.
Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele)
Punem wok-ul pe foc,turnam uleiul si cand este incins prajim bucatile de carne pe ambele parti.
Adaugam...
Aluat:
- frecam untul cu zaharul si un varf de sare
- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si...
Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana se ingroasa.
Nuca o amestecam cu zaharul vanilat si cu...
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intr-un wok punem uleiul la incins si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt.
Adaugam faina, amestecam si treptat turnam sucul de rosii amestecand in continuare si adaugand si o lingurita de zahar.
Lasam sa fiarba 2-3 minute apoi...
Intr-un bol punem mai intai uleiul de masline. Ceapa o curatam si o tocam marunt iar usturoiul curatat il dam prin aparatul de pisat. Adaugam treptat toate condimentele insirate mai sus, turnam vinul si apa si amestecam.
Punem carnea in marinata. o intoarcem de pe o parte pe alta, apoi...
Intr-un bol amestecam cu un tel untul cu zaharul pudra si cu oul. Razuim ciocolata, apoi coaja de portocala, adaugam bicarbonatul stins cu suc de portocala si omogenizam. Incorporam treptat aprox trei sferturi din cantitatea de faina.
Tapetam masa de lucru cu faina si turnam compozitia in...
Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea).
Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.
Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest...
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...
Pentru ca eu am avut peste congelat, l-am lasat sa se decongeleze complet apoi l-am tamponat cu prosoape de hartie pentru a scapa de surplusul de apa.
Saram si piperam bucatile de peste pe ambele parti si presaram busuioc uscat.
Intr-o farfurie batem oul si il amestecam cu faina.
In alta...
Intr-un bol mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Separat intr-un bol mic frecam galbenusurile cu uleiul. Peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam.
Amestecam faina cu praful de budinca, cacaoa si...
Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.
Cand fierbe apa punem...
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. ...
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.
Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre...
Intr-un bol amestecam 2-3 linguri de ulei de masline cu sare, piper si oregano tocat marunt.
Tavalim carnea prin acest amestec apoi o crestam pe ambele parti si din loc in loc si punem in crestaturi bucati de usturoi.
Curatam si spalam legumele.
Cartofii in taiem in doua, ceapa la...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor...
Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute.
Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si...
Curatam si spalam legumele dupa caz.
Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le calim intr-un vas in care am pus putin ulei.
Rosia o decojim, o taiem cubulete mici si o adaugam in vas. Lasam sa se caleasca 2-3 minute.
Scurgem apa de din conserva de fasole, punem fasolea intr-o sita si o...
Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate.
Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.
Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.
Ungem tavile...
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.
Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. La...
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic cu cantitatile de zahar si lapte mentionate de mine la ingrediente. Lasam budinca la racit!
Separat intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi...
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit 10 minute.
Punem intr-un vas faina si sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. Spre final...
Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.
Turnam copozitia intr-o forma de inima...
Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.
Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in...
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam hartiile pentru briose in tava speciala...
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400
Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata. Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam...
Cartofi cu carne si legume in straturi
Incepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa ii curatam de coaja. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu...
Rulada cu cacao si portocala
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...
Strudel cu fructe de padure
Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc. Foile de placinta le ungem pe rand cu ulei (unt topit), adica punem o foaie o ungem suprapunem urmatoare - o...
Aluat de baza pentru tarte dulci
Pentru o tarta intre 24-28 cm cam astea sunt ingredientele. In functie de marimea tavii si in functie de ce forme doriti sa faceti deasupra puteti mari usor cantitatile de unt si faina in mod special. Si acum sa va zic si cum se face, desi e cat se poate de simplu: - frecam untul cu zaharul...
Snitele de vitel in sos de ceapa
Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti. Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele) Punem wok-ul pe foc,turnam uleiul si cand este incins prajim bucatile de carne pe ambele parti. Adaugam...
Tarta cu visine 2
Aluat: - frecam untul cu zaharul si un varf de sare - adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si...
Placinta invartita cu mere si nuci
Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana se ingroasa. Nuca o amestecam cu zaharul vanilat si cu...
Tagliatelle cu sos de rosii si bacon
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-un wok punem uleiul la incins si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt. Adaugam faina, amestecam si treptat turnam sucul de rosii amestecand in continuare si adaugand si o lingurita de zahar. Lasam sa fiarba 2-3 minute apoi...
Pulpa de curcan cu legume la cuptor
Intr-un bol punem mai intai uleiul de masline. Ceapa o curatam si o tocam marunt iar usturoiul curatat il dam prin aparatul de pisat. Adaugam treptat toate condimentele insirate mai sus, turnam vinul si apa si amestecam. Punem carnea in marinata. o intoarcem de pe o parte pe alta, apoi...
Fursecuri cu ciocolata si gem
Intr-un bol amestecam cu un tel untul cu zaharul pudra si cu oul. Razuim ciocolata, apoi coaja de portocala, adaugam bicarbonatul stins cu suc de portocala si omogenizam. Incorporam treptat aprox trei sferturi din cantitatea de faina. Tapetam masa de lucru cu faina si turnam compozitia in...
Pulpe de pui in sos de mustar
Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea). Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc. Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest...
Placinta cu mere
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...
File de cod pane in crusta de malai
Pentru ca eu am avut peste congelat, l-am lasat sa se decongeleze complet apoi l-am tamponat cu prosoape de hartie pentru a scapa de surplusul de apa. Saram si piperam bucatile de peste pe ambele parti si presaram busuioc uscat. Intr-o farfurie batem oul si il amestecam cu faina. In alta...
Prajitura cu nuca prajita si caramel
Intr-un bol mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Separat intr-un bol mic frecam galbenusurile cu uleiul. Peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam. Amestecam faina cu praful de budinca, cacaoa si...
Ciorba de orez cu usturoi
Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute. In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici. Cand fierbe apa punem...
Minitarte cu piersici
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...
Spirale cu ciocolata
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. ...
Tarta cu ceapa
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre...
Pulpa de porc cu cartofi la cuptor
Intr-un bol amestecam 2-3 linguri de ulei de masline cu sare, piper si oregano tocat marunt. Tavalim carnea prin acest amestec apoi o crestam pe ambele parti si din loc in loc si punem in crestaturi bucati de usturoi. Curatam si spalam legumele. Cartofii in taiem in doua, ceapa la...
Chec cu dulceata de gutui
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor...
Ciorba de vitel cu taitei
Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute. Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc. Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si...
Mancare de fasole boabe cu sunca
Curatam si spalam legumele dupa caz. Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le calim intr-un vas in care am pus putin ulei. Rosia o decojim, o taiem cubulete mici si o adaugam in vas. Lasam sa se caleasca 2-3 minute. Scurgem apa de din conserva de fasole, punem fasolea intr-o sita si o...
Crumble cu fructe de padure
Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate. Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. Ungem tavile...
Tarta cu carne si legume
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. La...
Prajitura cu budinca si fructe
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic cu cantitatile de zahar si lapte mentionate de mine la ingrediente. Lasam budinca la racit! Separat intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi...
Placinta cu ceapa
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit 10 minute. Punem intr-un vas faina si sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. Spre final...
Tort inima cu afine si frisca
Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma. Turnam copozitia intr-o forma de inima...
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure
Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti. Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in...
Cupcakes cu cafea
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam hartiile pentru briose in tava speciala...