Oare e cineva care nu a mancat macaroane/paste cu tot felul de tocanite cu carne? Eu zic ca nu sau cel putin nu cei din generatia mea :). Eu nu am facut tocmai o tocanita ci niste carne batuta si prajita in sos de ceapa. Super buna mancarea, servita cu muraturi si e si foarte satioasa.
Mie clar imi aduce aminte de copilarie.
Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti.
Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele)
Punem wok-ul pe foc,turnam uleiul si cand este incins prajim bucatile de carne pe ambele parti.
Adaugam ceapa tocata marunt, apoi ardeiul tocat si amestecam si lasam sa se caleasca 2-3 minute.
Turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand sau miscand tigaia.
Adaugam daca mai e nevoie un pic de sare si chili. Cand carnea este aproape fiarta adaugam si usturoiul tocat marunt si oregano uscat.
Luam de pe foc cand carnea este fiarta. Daca mai e nevoie mai adaugam intre timp putina apa, dar sa fie fierbinte.
Pastele le fierbem conform isntructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Servim snitelele in ceapa, puse in farfurie peste paste. Iar daca mai avem si muraturi bune de la tara, pranzul este perfect.
Sa aveti pofta!
1
Puteti da snitelele prin faina inainte de a le praji, eu nu le fac mereu asa
2
Adaugati orice verdeturi va plac
3
Se pot servi si cu piure de cartofi sau cartofi natur