Tort inima cu afine si frisca

de T I M E A in Torturi, 25 Ian 2014 | 7714 vizualizari

 

De obicei la sfarsit de saptamana imi place sa fac cate un desert simplu si rapid si in mod special cu ceva fructe. Asa e si acest desert, o inimioara cu afine (am mereu la congelator) si cu frisca. Suna usor de facut, nu-i asa? Si cu siguranta ii veti incanta si voi pe cei dragi sau pe cel drag.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un varf de sare
  • Jeleu de fructe
  • 5 linguri cu varf afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite rase amidon
  • Crema: 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop: cateva linguri lichior de fucte de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima cu afine si frisca:

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.

Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.

Jeleu de fructe:  fructele decongelate le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa apoi luam o lingura din cantitatea fierbine si amestecam, dupa care turnam peste fructe si amestecam pana se ingroasa.

Luam de pe foc si punem deoparte o lingura din aceasta cantitate. Cu restul ungem prima foaie de blat si lasam sa se raceasca complet inainte sa punem frisca.

Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Daca s-a racit jeleul, punem jumatate din cantitatea de frisca peste jeleu.

Asezam a doua foaie de blat si o insiropam cu lichiorul de fructe.

Deasupra ornam cu frisca. O parte din frisca o amestecam cu jeleul pus deoparte pentru a face si cateva moturi colorate. 

Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Puteti adauga daca vreti o lingurita de praf de copt ( eu am facut blatul fara)

2

In loc de lichior de fructe puteti folosi un sirop de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu afine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsuni