Spirale cu ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 18 Feb 2014 | 5434 vizualizari

 

Mici, dragalase, ciocolatoase si aromate. Asa as descrie aceste spirale care fara nici un dubiu trebuie sa le savurati cu cana de cafea sau cappuccino :). Bine, daca vreti voi cu ceai nu ma supar, dar eu tot la cafea raman.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 200 - 220 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 10-12 linguri nutella
  • Glazura:
  • 4-6 lingurite zahar pudra
  • 1-2 linguri suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. 

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale, sucul de portocala si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem pe rand fiecare foaie cu cate 5-6 linguri de ciocolata si rulam.

Cu un cutit cu lama subtire si taioasa, taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Mai lasam la dospit 10-20 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 18-20 min.

O sa trebuiasca sa repetati procedeul de 2 ori pt ca nu incap toate intr-o singura tava.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, asezam spiralele pe prosop de hartie si ungem cu glazura de portocala pe care o obtinem amestecand zaharul pudra cu sucul de portocala.

Servim dupa ce s-a intarit glazura de portocala.

TIPS-URI

1

Pentru glazura puteti folosi suc de portocala, lamaie sau chiar apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

laura_n 1

21.02.2014, 14:23

sunt perfecte!

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 22:16

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 14:19

arata superb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema desert de avocado