Daca aveti musafiri si vreti sa faceti un desert rapid va propun acest chec foarte simplu combinat cu un borcan de dulceata de gutui sau orice alta dulceata cu fructe intregi. E bun de servit atunci cald sau a doua zi dimineata langa cafea, normal :)
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava mica de chec tapetata cu hartie de copt. Punem jumatate dn fructele din dulceata si apasam din loc in loc sa intre in aluat.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si imediat ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou.
Turnam tot siropul de la dulceata peste chec si asezam deasupra si fructele ramase din dulceata.
Feliem si servim!