Pulpe de pui in sos de mustar

de T I M E A in Pui, 16 Mar 2014 | 6624 vizualizari

 

Un pranz gustos si sanatos cu pulpe de pui la cuptor in sos delicios de mustar servite cu garnitura de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui superioare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite mustar cu piper
  • 1 lingurita mustar simplu
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline pt uns tava
  • 1/2 capatana usturoi
  • Garnitura de legume:
  • 1 punga mix de legume (brocoli, morcov, porumb, mazare) - 350 gr
  • 300 gr fasole verde congelata
  • condimente: sare, piper praf de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos de mustar:

Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea).

Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.

Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest amestec.

Usturoiul curatat si taiat felii il punem in crestaturile facute. Punem carnea intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline.

Acoperim cu o folie de Al si lasam la rece aprox o ora. 

Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40-45 de minute.

Dupa acest timp indepartam folia de Al si mai lasam la cuptor 15-20 de minute pana se rumenesc pulpele frumos deasupra.

In timp ce avem pulpele la cuptor pregatim legumele.

Intr-un wok calim legumele in putin ulei de masline. Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam cu sare, piper si pudra de usturoi si oprim focul cand apa s-a evaporat (aprox 10 minute).

Scoatem pulpele din cuptor si le servim calde cu garnitura de legume.

Sa aveti pofta ca noi am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de mustar si praz