Sunt sigura ca tuturor o sa placa carnea la cuptor alaturi de multe legume.
Imi place cum se combina gusturile legumelor cu condimentele si carnea.
Intr-un bol amestecam 2-3 linguri de ulei de masline cu sare, piper si oregano tocat marunt.
Tavalim carnea prin acest amestec apoi o crestam pe ambele parti si din loc in loc si punem in crestaturi bucati de usturoi.
Curatam si spalam legumele.
Cartofii in taiem in doua, ceapa la fel, morcovii rondele si pastarnacul mai groase.
Asezam carnea intr-o tava in care am pus putin ulei de masline si de jur imprejur asezam legumele. Presaram deasupra legumeleor sare si piper si foile de dafin.
Stropim deasupra cu un pic de vin, acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor aprox 40 de min.
Dupa acest timp indepartam folia, intoarcem carnea si legumele de pe o parte pe alta, stropim cu vin si dam din nou la cuptor aprox 20-30 de minute. Verificam cu o furculita daca carnea e facuta.
Scoatem din cuptor feliem carnea si servim cu legumele din tava.
Pofta mare.