Piure -cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust,
Umplutura -Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei,...
Blat -Mixam ouale cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam untul, mierea si laptele treptat, amestecam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala, adaugam peste compozitia de ou si amestecam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu...
Clatite -Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare,
Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem compozitia dorita,
Intr-o tigaie ungem cu putin ulei si cand s-a incalzit adaugam un polonic de...
Intr-un bol mixam untul cu untura si zaharul,adaugam nuca macinata,coaja de portocala,praful de copt si treptat adaugam faina pana rezulta o coca omogena,
Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora(cat am fost dupa juniori la scoala)
Intindem o foaie de aluat de cca 0,5 cm...
Coastele de porc se spala bine dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa,
Lasam sa fiarba cateva clocote,aruncam apa,bucatile de coasta de porc le spalam din nou,
Punem coastele de porc si cca 4-5 l de apa cu putina sare si punem din nou la fiert
Lasam sa fiarba cca 20 min spumand de...
Intr-o cratita punem apa cu zaharul la fiert,lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop.
Lasam sa se raceasca cca 10 min dupa care adaugam mierea si zeama de lamaie,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza,
Nucile le macinam si amestecam cu scortisoara
Intr-o tava unsa cu unt...
Intr-un vas mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusul, untura si amestecam pana ce se incorporeaza tot,
Adaugam bicarbonatul stins in zeama de lamaie incepem sa framantam adaugand treptat faina, framantam o coca omogena.(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa cum este cazul)
Invelim...
Intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam smantana,siropul si untura,
Amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza dupa care adaugam treptat,coaja de lamaie,portocala,praful de copt,
Amestecam pana ce se incorporeaza adaugand treptat faina,
Adaugam faina pana rezulta un...
Coastele de porc le spalam,le stergem cu un prosop,
Intr-un vas amestecam condimentele dupa care condimentam coastele,
Intr-un vas adaugam coastele,berea si rozmarin,
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora,
Amestecam pasta de tomate cu mierea si...
Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,
Cand au fiert cartofii ii scurgem si ii pasam,
Adaugam untul,oul,cascavalul si condimente dupa gust,
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,
Cu ajutorul unui posh formam mici turnulete,
Dam tava la cuptorul incalzit...
Perisoarele -intr-un bol punem carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.
Cu mainile ude formam perisoarele.
Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.
Lasam sa fiarba la foc...
Carnea de pui se spala si se taie bucati,dupa care o vom condimenta.
Curatam ceapa,ardeiu si tocam marunt,morcovul il dam prin razatoarea mica.
Intr-o tigaie adaugam ulei si cand sa incalzit adaugam carnea care o vom praji pe ambele parti.
Cand este gata o scoatem intr-o farfurie pe care...
Intr-un bol amestecam faina cu drojdia,sare,zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,facem o gaura in mijloc si adaugam untura,incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen.
Acoperim si lasam cca 15 min deoparte.
Intre timp scurgem visinele si prunele de zeama(cu...
Pieptul de pui se spala si se sterge cu un prosop,il feliem dupa care fiecare felie o vom bate putin cu ciocanul de carne,
Curatam usturoiul si il pisam,
Intr-o farfurie amestecam ouale,usturoiul, zeama de la 1/2 lamaie,sare,piper,boia de ardei dupa gust,
Dam prin razatoare coaja de...
Merele se spala bine si se dau prin razatoarea mare,
Intr-o cratita adaugam putin unt,cand s-a topit adaugam nucile tocate,merele si lasam sa se caleasca pana scade zeama,amestecand din cand in cand)
Oprim focul si adaugam scortisoara,grisul si coaja de lamaie data prin razataorea mica....
Supa -spalam carnea bine,intr-o oala punem apa si carnea la fiert,
Lasam sa dea in clocot,avand grija sa luam spuma formata deasupra de cate ori este nevoie,
Intre timp curatam legumele si le taiem cuburi,dupa care le adaugam in supa,adaugam foaia de dafin,sare si piper dupa gust,...
Punem laptele la incalzit,
Intr-un bol se amesteca cacaoa cu zaharul si putin lapte
Cand s-a incalzit laptele adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecul de cacao
Amestecam bine dupa care adaugam marshmallows si amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele
Turnam ciocolata...
Curatam legumele de coaja,le spalam bine dupa care le taiem bucati,
Punem legumele intr-o cratita in care adaugam apa,foaia de dafin si sare si punem la fiert,
Cand au fiert strecuram legumele(nu aruncam zeama)pisam legumele cu blenderu sau robotul,adaugam treptat zeama pana obtinem...
Ciupercile le curatam si le fierbem in apa cu sare,
Le scurgem bine de apa si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit le tocam marunt.
Ridichile le curatam de coaja si dam prin razatoare,dupa care stoarcem foarte bine,
Morcovii,telina le curatam dam prin razatoare,
Facem...
Clatitele - batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si laptele, uleiul si amestecam dupa care adaugam coaja de portocala, praful de copt si faina, amestecam adaugand treptat apa pana rezulta o compozitie omogena. Dam la frigider 30 minute.
Incalzim o tigaie adaugam putin ulei si...
Ghebele se spala bine dupa care le punem la fiert in apa cu sare(eu am schimbat apa de 2 ori)
Se scurg bine de apa si le lasam sa se raceasca foarte bine dupa care le tocam cu masina de tocat sau robotul,
Cartofii ii fierbem cat sa intre furculita in ei,ii lasam sa se raceasca,
Tocam...
Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat.
Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam. Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie...
Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam greu prima data:)) timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat si mai mixam pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cu o...
Aluatul dezghetat il vom intinde putin pe masa infainata.
Il asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,il intepam cu furculita pe alocuri (putem sa punem o foaie de copt si deasupra sa punem boabe de fasole ca sa evitam sa creasca). Dam la cuptor pana se rumeste frumos.
Crema -punem...
Nucile -mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,
Adaugam treptat uleiul si laptele,mixand bine dupa fiecare,amonicaul stins in zeama de lamaie,
Adaugam faina treptat pana ce rezulta o coca care nu se lipeste de maini
Invelim coca in folie alimentara si dam...
Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie,
Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider
Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe...
Se bat ouale cu lapte, sare si piper,
Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam malaiul si lasam putin pana incepe sa se rumeasca,
Adaugam ouale si cand incepe sa se inchege adaugam cascaval ras si ceapa verde tocata,
Lasam pe foc pana se topeste cascavalul si scoatem...
Pe masa de lucru presaram putina faina si asezam aluatul (dezghetat la temperatura camerei)
Il intindem cu sucitorul putin si cu o forma rotunda (cana,pahar) decupam 20 de cerculete,
Jumatate din ele le lasam asa si celelelalte le facem o gaura in mijloc cu un cerculet mai mic,
Din...
Clatite -mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema adaugam laptele si berea,untul topit si treptat faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie
Amestecam pana este incorporata faina bine,
Dam aluatul la frigider 30 min,
Frigem clatitele in...
Blatul - mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apa, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare, untul topit si racit, faina, coaja de lamaie si amestecam cu o spatula cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Musaca
Piure -cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust, Umplutura -Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei,...
Tavalita
Blat -Mixam ouale cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam untul, mierea si laptele treptat, amestecam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala, adaugam peste compozitia de ou si amestecam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu...
Pui umplut cu clatite
Clatite -Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare, Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem compozitia dorita, Intr-o tigaie ungem cu putin ulei si cand s-a incalzit adaugam un polonic de...
Fursecuri cu capsuni
Intr-un bol mixam untul cu untura si zaharul,adaugam nuca macinata,coaja de portocala,praful de copt si treptat adaugam faina pana rezulta o coca omogena, Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora(cat am fost dupa juniori la scoala) Intindem o foaie de aluat de cca 0,5 cm...
Ciorba cu coaste de porc
Coastele de porc se spala bine dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa, Lasam sa fiarba cateva clocote,aruncam apa,bucatile de coasta de porc le spalam din nou, Punem coastele de porc si cca 4-5 l de apa cu putina sare si punem din nou la fiert Lasam sa fiarba cca 20 min spumand de...
Baclava
Intr-o cratita punem apa cu zaharul la fiert,lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop. Lasam sa se raceasca cca 10 min dupa care adaugam mierea si zeama de lamaie,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza, Nucile le macinam si amestecam cu scortisoara Intr-o tava unsa cu unt...
Mini tarte cu fructe
Intr-un vas mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusul, untura si amestecam pana ce se incorporeaza tot, Adaugam bicarbonatul stins in zeama de lamaie incepem sa framantam adaugand treptat faina, framantam o coca omogena.(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa cum este cazul) Invelim...
Fursecuri
Intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam smantana,siropul si untura, Amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza dupa care adaugam treptat,coaja de lamaie,portocala,praful de copt, Amestecam pana ce se incorporeaza adaugand treptat faina, Adaugam faina pana rezulta un...
Coaste de porc la cuptor
Coastele de porc le spalam,le stergem cu un prosop, Intr-un vas amestecam condimentele dupa care condimentam coastele, Intr-un vas adaugam coastele,berea si rozmarin, Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora, Amestecam pasta de tomate cu mierea si...
Cartofi Duchesse
Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert cartofii ii scurgem si ii pasam, Adaugam untul,oul,cascavalul si condimente dupa gust, Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, Cu ajutorul unui posh formam mici turnulete, Dam tava la cuptorul incalzit...
Perisoare in sos de smantana
Perisoarele -intr-un bol punem carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia. Cu mainile ude formam perisoarele. Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele. Lasam sa fiarba la foc...
Tocanita de pui cu ceapa
Carnea de pui se spala si se taie bucati,dupa care o vom condimenta. Curatam ceapa,ardeiu si tocam marunt,morcovul il dam prin razatoarea mica. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand sa incalzit adaugam carnea care o vom praji pe ambele parti. Cand este gata o scoatem intr-o farfurie pe care...
Tarta cu prune si visine
Intr-un bol amestecam faina cu drojdia,sare,zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,facem o gaura in mijloc si adaugam untura,incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen. Acoperim si lasam cca 15 min deoparte. Intre timp scurgem visinele si prunele de zeama(cu...
Snitel de pui cu lamaie
Pieptul de pui se spala si se sterge cu un prosop,il feliem dupa care fiecare felie o vom bate putin cu ciocanul de carne, Curatam usturoiul si il pisam, Intr-o farfurie amestecam ouale,usturoiul, zeama de la 1/2 lamaie,sare,piper,boia de ardei dupa gust, Dam prin razatoare coaja de...
Strudele cu mere si nuci
Merele se spala bine si se dau prin razatoarea mare, Intr-o cratita adaugam putin unt,cand s-a topit adaugam nucile tocate,merele si lasam sa se caleasca pana scade zeama,amestecand din cand in cand) Oprim focul si adaugam scortisoara,grisul si coaja de lamaie data prin razataorea mica....
Supa de gaina cu galuste
Supa -spalam carnea bine,intr-o oala punem apa si carnea la fiert, Lasam sa dea in clocot,avand grija sa luam spuma formata deasupra de cate ori este nevoie, Intre timp curatam legumele si le taiem cuburi,dupa care le adaugam in supa,adaugam foaia de dafin,sare si piper dupa gust,...
Ciocolata calda
Punem laptele la incalzit, Intr-un bol se amesteca cacaoa cu zaharul si putin lapte Cand s-a incalzit laptele adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecul de cacao Amestecam bine dupa care adaugam marshmallows si amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele Turnam ciocolata...
Supa crema de cartofi
Curatam legumele de coaja,le spalam bine dupa care le taiem bucati, Punem legumele intr-o cratita in care adaugam apa,foaia de dafin si sare si punem la fiert, Cand au fiert strecuram legumele(nu aruncam zeama)pisam legumele cu blenderu sau robotul,adaugam treptat zeama pana obtinem...
Salata de legume
Ciupercile le curatam si le fierbem in apa cu sare, Le scurgem bine de apa si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le tocam marunt. Ridichile le curatam de coaja si dam prin razatoare,dupa care stoarcem foarte bine, Morcovii,telina le curatam dam prin razatoare, Facem...
Tort de clatite cu crema de nuci
Clatitele - batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si laptele, uleiul si amestecam dupa care adaugam coaja de portocala, praful de copt si faina, amestecam adaugand treptat apa pana rezulta o compozitie omogena. Dam la frigider 30 minute. Incalzim o tigaie adaugam putin ulei si...
Chiftele din ghebe
Ghebele se spala bine dupa care le punem la fiert in apa cu sare(eu am schimbat apa de 2 ori) Se scurg bine de apa si le lasam sa se raceasca foarte bine dupa care le tocam cu masina de tocat sau robotul, Cartofii ii fierbem cat sa intre furculita in ei,ii lasam sa se raceasca, Tocam...
Cheesecake cu portocale
Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat. Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam. Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie...
Tort cu rodie
Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam greu prima data:)) timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat si mai mixam pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cu o...
Tarta cu fructe
Aluatul dezghetat il vom intinde putin pe masa infainata. Il asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,il intepam cu furculita pe alocuri (putem sa punem o foaie de copt si deasupra sa punem boabe de fasole ca sa evitam sa creasca). Dam la cuptor pana se rumeste frumos. Crema -punem...
Nuci cu crema de mascarpone
Nucile -mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam treptat uleiul si laptele,mixand bine dupa fiecare,amonicaul stins in zeama de lamaie, Adaugam faina treptat pana ce rezulta o coca care nu se lipeste de maini Invelim coca in folie alimentara si dam...
Somon cu sos de portocale
Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie, Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe...
Omleta in crusta de malai
Se bat ouale cu lapte, sare si piper, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam malaiul si lasam putin pana incepe sa se rumeasca, Adaugam ouale si cand incepe sa se inchege adaugam cascaval ras si ceapa verde tocata, Lasam pe foc pana se topeste cascavalul si scoatem...
Cosulete cu salata de ton
Pe masa de lucru presaram putina faina si asezam aluatul (dezghetat la temperatura camerei) Il intindem cu sucitorul putin si cu o forma rotunda (cana,pahar) decupam 20 de cerculete, Jumatate din ele le lasam asa si celelelalte le facem o gaura in mijloc cu un cerculet mai mic, Din...
Cusma lui Guguta
Clatite -mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema adaugam laptele si berea,untul topit si treptat faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie Amestecam pana este incorporata faina bine, Dam aluatul la frigider 30 min, Frigem clatitele in...
Prajitura cu lamaie si gem de prune
Blatul - mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apa, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare, untul topit si racit, faina, coaja de lamaie si amestecam cu o spatula cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...