Strudele cu mere si nuci

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2014 | 2807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • 150 g nuca
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita gris
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere si nuci:

Merele se spala bine si se dau prin razatoarea mare,

Intr-o cratita adaugam putin unt,cand s-a topit adaugam nucile tocate,merele si lasam sa se caleasca pana scade zeama,amestecand din cand in cand)

Oprim focul si adaugam scortisoara,grisul si coaja de lamaie data prin razataorea mica.

Lasam sa se raceasca bine,

Topim untul si il lasam sa se raceasca putin.

Luam cate o foaie de placinta, se unge pe jumatate cu untul topit, indoim foaia si ungem din nou cu unt,

Adaugam pe partea mai scurta 2 linguri de mere,indoim marginile peste mere si rulam 

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu galbenusul de ou amestecat cu putin unt topit,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos,

Lasam sa se raceasca in tava.

 

TIPS-URI

1

M-am inspirat de pe blogul"La Lena"

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

06.02.2014, 22:35

Sunt foarte buneeee

danakarin 1

07.02.2014, 06:57

Imi plac mult, mai ales ca sunt asa mici! La favo!

Lau 1

07.02.2014, 10:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie