simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI340
Retete

Tarta cu branza, lamaie si bezea

In Prajituri la 30 Apr 2014

Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata ca niste boabe mici acoperite cu faina. Apoi se adauga treptat apa in timp ce robotul framanta...

Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni

In Prajituri la 30 Apr 2014

Pentru blat : separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2 minute. Adaugam treptat cate un galbenus, iar la urma uleiul in fir subtire si extractul de vanilie....

Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2014

Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului...

Prajitura Albinita

In Prajituri la 24 Apr 2014

Pt foi: pregatim tava mare a aragazului si o ungem cu un strat subtire de unt. Pentru pregatirea aluatului am folosit pentru prima oara mixerul planetar cu accesoriu carlig. Am pus in bolul mixerului faina, bicarbonatul si ouale si le-am amestecat putin, cat sa se desfaca ouale. Separat, intr-o...

Gnocchi din cartofi, umpluti cu branza si sos dulce picant

In Paste la 19 Apr 2014

Gnocchi se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun pe foc 5 minute pana scade putin din sucul lasat. Se adauga apa, pasta de tomate, pasta de ardei si lasam inca 5 minute sa fiarba. La urma condimentam dupa gust cu sare, piper, zahar,...

Salata calda cu lipii si humus

In Mancaruri de post la 19 Apr 2014

Pentru inceput, punem nautul in apa sa se umfle pentru 2 ore sau daca stiti dinainte ce vreti sa faceti folositi conserva de naut sau si mai bine puneti nautul de seara pana dimineata in apa. Nautul umflat, se spala in mai multe ape si se pune cu apa la fiert. Pentru humus trebuie sa folositi...

Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure

In Torturi la 19 Apr 2014

Pentru rulada :separam albusurile de galbenusuri, mixam 1 minut albusurile cu praful de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile in timp ce mixam si la urma faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor, sa scoatem...

Rata cu portocale

In Rata la 16 Apr 2014

Ce trebuie sa stiti de la inceput este ca va trebuie timp pentru a face aceasta friptura super delicioasa, sa fiti mai mereu cu ochii pe cuptor, sa nu va grabiti si ca aveti de spalat tot cuptorul dupa ce ati terminat :)))  Rata musai sa fie tanara, se spala, se curata la interior si...

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

In Mancaruri de legume la 15 Apr 2014

Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute.  Pentru compozitie: tocam ceapa alba marunt, ceapa verde o taiem rondele. Calim cele doua feluri de ceapa in ulei de...

Focaccia cu masline si busuioc

In Piine la 15 Apr 2014

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.  Intre timp, cat aluatul creste, ne ocupam de celelalte ingrediente. Intr-un mojar punem cateii de usturoi un praj de sare si ii...

Cosulete de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2014

Pregatim umplutura prima oara: dam branza pe razatoarea cu gauri mari, adaugam smantana, sana, oul si amestecam, iar in functie de consistenta mai adaugam 1 ou sau smanatana. Dupa gust puneti sos pesto, leurda taiata fasii, sare si piper. Rosiile le taiem in jumatati. Foile de placinta le taiem...

Tarta cu macrou afumat

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Aluatul se intinde, se lasa cu tot cu foaia de copt cu care este impachetat si se pune in tava mare a aragazului. Se unge pe toata suprafata cu sos de ciuperci, iar desupra se presara bucatele de peste rupte cu mana, dupa ce s-au ales oasele. daca folositi un file de peste treaba merge si mai...

Placinta invartita cu fructe

In Dulciuri la 6 Apr 2014

Fructele congelate(voi daca aveti folositi proaspete) se pun intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga indulcitorul si din momentul in care fierb se mai lasa 10 minute pe foc. Se desface amidonul in apa si se toarna peste fructele de pe foc in timp ce amestecam. Avand in vedere ca fructele...

Pachetele de primavara cu foi de orez

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata...

Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

In Prajituri la 3 Apr 2014

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de paletele mixerului. Adaugam cate un galbenus, continuam mixarea si uleiul in fir subtire. Separat, amestecam...

Supa crema de legume cu salata si leurda

In Supe la 2 Apr 2014

In oala de ciorba am pus 2 linguri ulei de masline la incins. Legumele spalate si curatate de coaja, le-am taiat rapid la robotul de bucatarie in felii. Mai putin leurda si salata. Am calit legumele in uleiul incins, am turnat un ibric de apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat. Cu robotul...

Muschiulet de porc la gratar si legume

In Porc la 2 Apr 2014

Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3...

Chec aperitiv din carne de porc si leurda

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2014

Pulpa de porc sa fie cu foarte putina grasime. Se spala, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se adauga ouale, la inceput am pus doar 2, dar dupa ce am amestecat ingredientele, compozitia a mai cerut inca un ou. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri, se toaca marunt si se pune...

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2014

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si...

Tartine picante cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2014

Se prajesc feliile de dovlecel, cu tot cu coaja in tigaia gril. Separat se face reductia de otet balsamic: se pun toate ingredietele mentionate  intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa pana scade destul incat sa ramana de consistenta fluida usoara.  Se monteaza: pe feliile de...

Mancarica de linte cu ciolan

In Porc la 30 Mar 2014

Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara. Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si...

Ficatei de pui cu legume

In Ficat la 30 Mar 2014

Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se...

Tort dietetic cu crema de limeta

In Torturi la 29 Mar 2014

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga...

Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Pt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete si amestecam de data aceasta incet, cu un tel. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, taratele,...

Tort reconstituit

In Torturi la 27 Mar 2014

Pt blat :amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaoa. In alt castron, amestecam uleiul, laptele, zaharul, vanilia, le amestecam bine si combinam ingredientele uscate cu cele umede. Punem aluatul rezultata intr-o tava rotunda cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt. Dam...

Pui cu gnocchi si sos alb de ciuperci

In Pui la 27 Mar 2014

Puiul familist de la Agricola Bacau are la caserola un pui intreg+2 pulpe intregi. Am spalat pine puiul si cele 2 pulpe, l-am transat si am ales doar aripile si pulpele intregi separate in doua. Am ales toata grasimea si partea cu sira spinarii si am facut o supa cu galuste de pui, iar pieptul de...

Tort Delaco cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2014

Pentru aluat: mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se maresc considerabil in volum, se albesc si stau pe paletele mixerului. Leurda, se caleste pt 2-3 minute cu 1 lingura ulei de masline si se pasireaza cu robotul de bucatarie. Peste oale mixate se adauga 1 lingura ulei de masline,...

Cheesecake cu banane si mure

In Prajituri la 17 Mar 2014

Bananele le pasam cu furculita si le amestecam cu branza dulce si extractul de vanilie. Ouale intregi le batem spuma cu un praf de sare si indulcitorul pulbere, pana isi maresc considerabil volumul, se albesc si se tin de tel. Peste ouale batute turnam in fir subtire uleiul. Adaugam peste spuma...

Legume gratinate cu piept de pui

In Pui la 17 Mar 2014

Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 15 Mar 2014

Mixam ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc in volum, se deschid la culoare si stau pe tel. Se adauga treptat, in fir subtire uleiul si extractul de vanilie. Reducem viteza mixerului si adaugam laptele dulce si laptele batut. Adaugam faina si amestecam usor, cu un tel, in asa fel...

Afisate 451 - 480 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]