Cotlete de berbecut cu sos de menta

de Oana in Oaie, 3 Aug 2013 | 9659 vizualizari

 

Cea mai buna friptura ever! O combinatie de vis, o nebunie de gusturi! Chiar te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cotlete de berbecut
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei aromat cu rozmarin
  • sare, piper
  • rozmarin uscat

Sos de menta:

  • o mana frunze proaspete de menta
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de berbecut cu sos de menta:

Cotletele de berbecut se curata de grasime, se spala si se usuca cu servet de hartie. In mojar se piseaza usturoiul cu sare si piper si se amesteca cu rozmarin si uleiul aromatizat. Eu am pus in doua sticlute ulei de masline, intr-una am pus 3 catei de usturoi sfaramati putin si intr-una o crenguta proaspata de rozmarin. In cateva zile uleiul era aromatizat si numai bun de folosit la diverse preparate. Cu amestecul de ulei si usturoi se ung cotletele de berbecut pe ambele parti si se lasa 30 de minute la rece.

Se incinge o tigaie grill, se pun cotletele la fript 2-3 minute pe fiecare parte. Se transfera apoi intr-un vas pentru cuptor si se pun la foc potrivit, in cuptor preincalzit, timp de 10 minute. Se verifica des si se intorc pe partea cealalta, sa nu se ususce si se stropesc cu zeama lasata. Se scot si se tin acoperite 10 minute.

Intre timp se prepara sosul de menta: toate ingredientele se mixeaza la blender pana se obtine o pasta.

Noi am mancat cotletele de berbecut cu cartofi dauphinoise.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut cu sos de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

simona72 1

03.08.2013, 20:18

Placee mult! Chiar cea mai buna friptura ever!

diaconta 1

03.08.2013, 23:23

ce combinatie interesanta

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 12:41

bune cotletele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de berbec la tavă