Simplu si delicios....
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.
Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se pun pe foc pana untul se dizolva, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se pune treptat laptele, se lasa sa dea in clocot si se mai completeaza cu lapte pana ajungeti la consistenta dorita a sosului. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga mascarpone, se amesteca si se adauga sosul peste legumele pudrate cu sare si piper.
Se da tava la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute.
Fileurile de piept de pui se condimenteaza dupa gust, eu am folosit doar sare si piper, se prajesc intr-o tigaie grill sau intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei.
Serviti pieptul de pui cu garnitura de legume. Pofta buna!!!
1
folositi legumele preferate
2
se poate inlocuii mascarponele cu cascaval sau parmezan
3
daca nu va place nucsoara nu puneti, este optional