Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni

de simona72 in Prajituri, 30 Apr 2014 | 16262 vizualizari

 

Inspirata de la Irina...tocmai cand eram pe punctul de a face o alta prajitura cu frisca si lapte condensat a aparut Irina cu prajitura asta...eu una nu i-am rezistat. Asa ca, m-am razgandit si am facut prajitura asta super delicioasa, dar adaptata la ingredientele mele, care deja erau cumparate.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr smantana pt frisca (grasa, de consistenta groasa, achizitionata de la tarani)
  • 200 ml lapte condensat
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 2 maini de marshmallows
  • 1 punga capsuni congelate(aproximativ 500 gr)
  • 1 cescuta apa
  • pt glazura:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 gr smantana pt frisca(de la Lidl)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2 minute. Adaugam treptat cate un galbenus, iar la urma uleiul in fir subtire si extractul de vanilie. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Se combina amestecand usor amestecul de bezea cu cel de faina. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pt 25-30 minute. 

Pentru crema: capsunile congelate se pun intr-o craticioara cu fund dublu impreuna cu o cescuta mica de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute, se dau prin robot, se pun inapoi in craticioara, se adauga marhmallows, se amesteca si se lasa pana cand acestea s-au dizolvat complet. Se da la frigider sa se raceasca. Smantana pt frisca fiind asa de grasa nu a necesitat o mixare indelungata, in 2-3 minute a fost gata. Deci, se mixeaza smantana cu indulcitorul pana capata consistenta dorita. Gelatina se dizolva in laptele condensat usor incalzit deasupra flacarii de la aragaz, se lasa sa se raceasca complet si se toarna peste frisca mixata. Se amesteca cu un tel cu piureul de capsuni si marshmallows. Se da la frigider pt 15-20 minute.

Pentru glazura: se pune pe baie de aburi ciocolata taiata bucatele impreuna cu smantana pt frisca si se amesteca pana  ciocolata s-a topit complet.

Pentru asamblare: scoatem blatul racit din tava, ii indepartam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava. Turnam crema peste blat, nivelam cu o spatula, acoperim cu folie alimentara si dam prajitura la frigider pt cateva ore sau pana a doua zi. Indepartam folia, portionam prajitura in patrate si turnam glazura de ciocolata deasupra. Eu am mai decorat cu cativa fulgi de ciocolata pe deasupra. Se da la frigider pana se intareste si glazura. Pofta mare!!

TIPS-URI

1

cand aveti o astfel de smantana pentru frisca grasa si de consistenta groasa, aveti grija sa nu mixati prea mult, altfel aveti toate sansele sa faceti unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni