silvi0ara

1

Bucataras
incepator

Comuna Tunari Judet Ilfov

Bucataras din 12.02.2010

RETETE255
PRIETENI138
Retete

Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte

In Curcan la 20 Feb 2013

 Se încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare medalion astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă  brânza mascarpone cu rosiile uscate, maslinele ,parmezanul,verdeata tocata si ea apoi se...

Boccelute de clatite cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2013

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata ciupercile si se taie bucati.Se toaca ceapa si se caleste in ulei,se adauga ciupercile si se calesc si ele.Se condimenteaza cu sare ,piper si chimen,se adauga putina apa(50ml).Se mai...

Tort cu mouse de ciocolata alba

In Torturi la 12 Feb 2013

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de  sare , apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si...

Pui cu rosii si fenicul

In Pui la 12 Feb 2013

Se condimenteaza puiul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei cu pielea in jos.Cat timp se prajeste puiul pregatim legumele sa fie gata taiate.Cand puiul s-a rumenit frumos si este auriu,il scoatem pe o farfurie si scurgem uleiul in exces,iar apoi se pune in aceiasi tigaie...

Tarta bruna cu branza si visine

In Prajituri la 27 Feb 2012

Se framanta un aluat din faina, zahar, ou, fulgi de unt, sare, praf de copt si cacao. Se inveleste aluatul in foile de plasic si se lasa la frigider 45-60 de minute. Apoi,pe planseta de lucru tapetata cu faina, se intine o foaie rotunda din acest aluat si se pune cu ajutorul sucitorului intr-o...

Piept de pui umplut Cipriot

In Pui la 27 Feb 2012

Tocam marunt toate ingredientele,le amestecam bine cu verdeata,apoi le asezonam cu putina sare,(daca branza este sarata nu mai punem sare),piper,coaja de lamiae si usturoiul zdrobit.. Pieptul de pui se taie in doua,in fiecare jumatate se face un buzunar in care punem umplutura.Presam bine...

Musaca

In Vita la 24 Feb 2012

Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati carnea tocata si caliti timp de 10 min,apoi turnati pasta de rosii ,100ml apa si sosul worcesterhire si adaugati sarea si piperul. Amestecul  se tine la foc pana scade zeama. Punem...

Gogosi cu iaurt

In Dulciuri la 24 Feb 2012

Se amesteca ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos, sarea si coaja de lamaie. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat. Dupa aceea am cernut peste compozitie faina impreuna cu praful de copt si am mixat pana cand compozitia a devenit omogena. Rezulta un aluat elastic si gros incat nu curgea de pe...

Tarte cu crema de vanilie

In Prajituri la 2 Feb 2012

Amestecam ouale cu zaharul,sarea,vanilia,amidonul,laptele si frisca,omogenizam bine ,apoi punem la foc mic amestecul pentru 5 minute pana se ingroase.La final punem si scortisoara dupa gust. Aluatul de foitaj il rulam,apoi taiem in rondele de maxim2 cm.si cu ajutorul unui sucitor le intinedm...

Muschi de porc umplut cu crema de leurda

In Porc la 1 Feb 2012

Se ia muschiul, se taie pe lungime si se bate usor sa nu il stricam. Asezonam cu sare si piper. Amestecam crema de branza cu putina sare,piper si leurda taiata marunt. Asezam pe lungimea muschiului crema, apoi il rulam si il legam cu sfoara alimentara. Luam o folie de aluminiu, o ungem cu...

Tartine cu piure de avocado si bacon rumenit

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2012

Feliile de bacon se prajesc la gratar pana devin crocante. Intre timp, taiati in doua un fruct de avocado si scoateti-i samburele. Scoateti pulpa cu o lingurita si amestecati-o cu 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura suc de lamaie; adaugati sare si  piper negru, proaspat macinat. Zdrobiti...

Somon afumat cu sos de smantana, aromat cu marar si mustar

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2012

Intr-un bol mic, amesteca smantana cu restul ingredientelor. Asezoneazam cu sare si piper negru proaspat macinat. Amestecam  foarte bine, apoi acopera vasul  si da la rece. Cu putin timp inainte de servire, aranjeazam feliile de peste pe felii de paine prajita si deasupra asezam...

Muschi de vita Wellington

In Vita la 29 Ian 2012

 Se incinge uleiul intr-o tigaie,se pune muschiul condimentat cu sare si piper si se rumeneste pe ambele parti, intorcandu-l des, timp de 2 -4 minute.Se ia de pe foc si se pune la rece.  Se pune in tigaia in care s-a prajit muschiul, untul si arpagicul ,se lasa sa se caleasca 1...

Prajitura cu visine si crema de vanilie

In Prajituri la 29 Ian 2012

  Mai intai ingingem cuptorul la 180de g C.Pregatim o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament sau unsa cu unt. Frecam untul cu zaharul,sare si vanilia,adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi punem faina amestecata cu praful de copt ,iar la final adaugam albusul batut spuma...

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

In Torturi la 27 Ian 2012

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit si se...

Paine prajita, cu ou si icre rosii

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2012

Se pun ouale intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa dea in clocot. Le lasam sa fiarba 7 min, scurge m apa si le punem la racit intr-un vas cu apa rece, 15 min. Curatam de coaja,dam albusul pe razatoarea mica , apoi le amestecam  cu ceapa, mararul si smantana. Asezoneazam cu sare si piper....

Rulada din foietaj umpluta cu ciuperci,spanac si carne

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2011

Punem o tigaie incapatoare pe foc cu putin ulei,taiem carnea felii subtiri si o lasam sa se rumeneasca,apoi adaugam ciupercile taiate felii,ceapa verde tocata marunt,asezonam cu sare si piper si lasam pe foc pana scade toata zeama lasata de ciuperci.La final adaugam piureul de spanac,mai lasam pe...

Tort cu 3 feluri de crema.

In Torturi la 7 Apr 2011

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si untul pana se obtine o crema fina.Apoi adaugam faina si cacao,amestecam bine,iar la final albusurile batue spuma.Amestecam usor de jos in sus.Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort.Se coace la cuptorul incins la 180g.20 de...

Paine din faina integrala de grau si faina de soia

In Piine la 25 Mar 2011

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea,semintele de in  si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut 1...

Piure din brocoli

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2011

Mai intai punem la fiert in apa cu sare cei 2 cartofi curatati de coaja si taiati cuburi.Cand sunt aproape fierti adaugam bucatile de broclii si mai lasam sa fiarba 5-6 minute,stiind ca brocolii nu are nevoie de timp mult de fierbere.Surgem bine legumele,apoi adaugam lingurita de unt si pasam...

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

In Torturi la 25 Mar 2011

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca,apoi se inglobeaza pe rand ouale,se bate aluatul pana ce straluceste. 2/3 din cantitatea de aluat se...

Porc dulce acrisor

In Porc la 16 Feb 2011

  Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intr-un bol, sosul de soia, piperul, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute.Intre timp pregatim...

Aperitive cu creveti

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2011

  Prgatim crema de branza mai intai. Se amesteca iaurtul cu smantana si crema mascarpone intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga  cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se desface tifonul, iar crema astfel...

Cartofi duchesse

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Curătam cartofii si ii taiem in cuburi,apoi ii punem la fiert in apa cu sare ca pentru piure.Cad sunt gata,scurgem apa si ii zdrobim pentru piure,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem o crema fina. Incalzim cuptorul la 200 de grade. După ce piureul s-a racorit,adaugam oul si cele 3...

Salau bonne femme

In Salau la 31 Ian 2011

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel. Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor. Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu...

Tochitura din organe de porc

In Porc la 27 Ian 2011

Se curata bine organele, se spala, se usuca si se taie in  cuburi .La fel procedam si cu carnatii,care vor fi taiati rondele mai mari. Intr-o cratita cu fundul mai gros se pune uleiul la incins  si se rumeneste usor mai intai carnea,apoi adaugam organelle,le lasam cateva minute sa...

Chiftelute din carne tocata de curcan

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Se pune carnea intr-un bol,se adauga ceapa data pe razatoarea mica,cartoful dat si el tot pe razatoarea mica,,oualel,usturoiul si condimentele dupa gust. Se framanta carnea bine cu toate ingredientele..Din pasta de carne astfel pregatita se modeleaza chiftelutele rotunde.(Cel mai bine este sa...

Rulada de porc umpluta

In Porc la 26 Ian 2011

Carnea se desface si se intinde,apoi se bate usor pana obtinem o felie cat mai egala.Apoi se condimenteaza cu sare si piper,iar in interior punem bucatile de ficat pe toata lungimea carnii,o rulam cat mai strans,apoi o legam cu sfoara.Carnea astfel pregatita se unge cu mustar si se...

Spuma de ardei capia rosu by Laura Calder

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Se toaca ceapa si se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei.Se adauga restul condimentelor,apoi se toarna jumatate din cantitatea de supa si se lasa la foc sa fiarba pana scade toata zeama.Intre timp lasam gelatina la inmuiat in restul de supa.Cand zeama s-a evaporat ,se pune totul in blender...

Aperitiv cu rosii in aluat de foitaj

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Taiem rosiile in jumatati, le curatam de  samburi. Amestecam rosiile cu amidonul (amidonul impiedica aluatul sa devina umed), uleiul de masline, busuiocul si oregano tocate marunt,maslinele taiate felii si sare dupa gust. Taiem aluatul de foietatj cu o forma si le asezam in tava...

Afisate 1 - 30 din 255 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2013

Boccelute de clatite cu ciuperci

publicat la 12.02.2013

Tort cu mouse de ciocolata alba

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]