Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca,apoi se inglobeaza pe rand ouale,se bate aluatul pana ce straluceste. 2/3 din cantitatea de aluat se spriteaza sub forma de cercuri concentric pe fundul unei forme rotunde de tort,tapetata cu hartie pergament, si se coace la cuptorul incins la 180g,35 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Restul de aluat se spriteaza sub forma de rozete pe tava dreptunghiulara.Se coc 25-30 de minute.Intre timp pregatim crema;
Se pun fructele la foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar si le lasam sa dea cateva clocote sa mai scada zeama lasata de fructe,apoi le pasam bine cu blendarul.Gelatina se inmoaie si se dizolva la foc mic.Se amesteca iaurtul cu smantana si zaharul, apoi inglobam fructele pasate si racite,iar apoi punem gelatina. Lasam 10-15 minute la rece sa se intareasca putin,apoi adaugam frisca batuta bine(eventual se poate folosii si un intaritor pentru frisca).Din aceasta crema oprim cateva linguri ca sa umplem gogoselele.
Se aseaza pe un platou blatul racit,si se aseaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza crema pe blat,se niveleaza frumos si se lasa la rece pana se mai intareste putin,apoi se aseaza de jur imprejur rozetele de aluat umplute cu crema pastrata, iar in central tortului punem capsuni taiate.Se pot folosii orice fel de fructe de padure.Se da tortul la frigider,cateva ore,dupa care scoatem inelul si pudram rozetele cu zahar pudra.