Ceva dulce pentru toti bucatarasii.Sper sa va placa.
Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit si se taie in 3 foi.
Crema:
Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.Separat aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .
Pregatim siropul si il lasam la racit.
Glazura:
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.
Asamblare:
Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.