prajitura asta m-a uimit...am vazut-o de cateva ori pe site dar nu stiu de ce nu i-am dat importanta...acum am dat peste ea intamplator printre retetele pe care le am pe acasa...e mai buna decat cremesul si parca mai usor de facut....nu mi-a venit sa cred cum s-a separat singura in blat si crema...si are un gust....delicios si atat de usor de facut...
Punem stafidele la inmuiat in coniac cu cateva ore inainte.Lasam si margarina la temperatura camerei tot cu cateva ore inainte(sau o topim putin la cuptorul cu microunde).
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile impreuna cu margarina le mixam bine,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam faina treptat,amestecand de jos in sus,apoi diluam cu laptele,amestecand usor.
Albusurile le mixam cu un praf de sare si le adaugam in compozitie (eu am facut-o lata,am uitat sa le pun cand deja pusesem compozitia in cuptor si am scos-o repede si am pus spuma de albusuri :))))).Punem si stafidele si zaharul vanilat si omogenizam bine,cu grija.
Ungem o forma mai mare termorezistenta cu unt si o tapetam cu faina(eu am mai aruncat din compozitie ca nu mi-a intrat toata in tava :))) ,numai prostii am facut la prajitura asta dar tot mi-a iesit).Turnam compozitia care este ca o smantana mai subtire si dam la cuptor 50-60minute,la foc mic.Nu deschidem cuptorul in primele 40minute!!!!
1
se poate face si fara stafide