Tort cu 3 feluri de crema.

de silvi0ara in Torturi, 7 Apr 2011 | 10708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 20g unt
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crèma
  • 14 galbenusuri
  • 400g zahar
  • 1 litru lapte
  • 200g ciocolata neagra
  • 1 lingura ness
  • 3 plicuri vanilie
  • 2-3 linguri fructe confiate taiate cubulete-ce va place-
  • 7 plicuri gelatine pudra
  • 1 litru frisca lichida
  • 6 linguri amidon
  • Glazura de ciocolata:
  • 250g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida
  • 50g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de crema.:

Blat:

Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si untul pana se obtine o crema fina.Apoi adaugam faina si cacao,amestecam bine,iar la final albusurile batue spuma.Amestecam usor de jos in sus.Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort.Se coace la cuptorul incins la 180g.20 de minute.Faceti testul cu scobitoarea,daca este uscata,blatul este copt.

Crema:

Se pune mai intai gelatina la inmuiat in 300ml apa rece.700ml lapte se pune pe foc sa se infierbante,intre timp frecam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam amidonul si subtiem crema cu restul de lapte.Peste aceasta crema se toarna laptele fierbinte si punem totul la foc mic pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat,luam crema de pe foc,lasam putin sa se raceasca si adaugam gelatine,amestecam usor crema.In acest moment impartim crema in 3 parti egale.In prima crema adaugam vanilie si bucatele de fructe confiate, in cea de a doua punem nessul pudra si amestecam bine  sa se dizolve,iar in cea de a 3 crema adaugam ciocolata topita la bain marie.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam frisca batuta,impartita egal in 3 parti.

Glazura:

Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.

Asamblare:

Luam forma rotunda cu peretii mai inalti si cu fundul detasabil,o imbracam in folie de plastic,asezam mai intai blatul,apoi turnam crema de ness,crema de vanilie,iar la final crema de ciocolata.Dam tortul la figider pentru 2-4 ore sa se intareasca,apoi il scoatem cu grija din forma si il asezam pe un platou si il imbracam in clazura de ciocolata si il ornam dupa preferinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de crema." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de mere si crema caramel