Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte

de silvi0ara in Curcan, 20 Feb 2013 | 7730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 medalioane de curcan
  • 85g de mascarpone
  • 3-4 masline verzi fara samburi tocate
  • 2-3 felii rosii uscate in ulei, tocate
  • 0 lingura amestec de verdeata prospata-marar si patrunjel
  • 1 lingurita amestec de ierburi Italiene
  • 1 lingura parmezan ras
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare si piper
  • 100g de pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi
  • 175g de roşii tinere pe vrej
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte:

 Se încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare medalion astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă  brânza mascarpone cu rosiile uscate, maslinele ,parmezanul,verdeata tocata si ea apoi se umple cu grijă cu câte un sfert din amestec fiecare medalion şi se netezeşte crestătura pentru a o închide.

 Se ung medalioanele cu puţin ulei, aprox. o linguriţă de fiecare, şi se condimentează din belşug. Se aşază pesmetul pe o farfurie mare şi se asezonează. Se tăvăleşte fiecare medalion prin amestecul de pesmet. Se aşază apoi intr-o tavă puţin adâncă, unsă în prealabil cu puţin ulei, alături de roşii (acestea nu se desprind de pe vrej). Se stropeşte cu restul de ulei.

 Se lasă la cuptor pentru 30-35 de minute până ce medalionul se pătrunde şi se rumeneşte.  Se asezonează cu frunze de busuioc şi se serveşte alături de piure de cartofi si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de curcan tras la tigaie cu ciupercute si ardei