Incepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox.
Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi.
Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita.
Cand ciocolata s-a topit de tot, luam...
Blatul:
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul.
Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de galbenusuri.
La final, adaugam vanilia.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le...
Incepem cu crema , pentru a avea timp sa se raceasca.
Intr-un ceaunel, sau o cratita mai groasa, punem zaharul si il transferam pe foc. Il lasam sa se caramelizeze la foc potrivit, pana este complet topit.
Intre timp, amestecam amidonul cu cateva linguri de lapte rece, pana amidonul...
Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit.
Intr-un bol, amestecam faina cernuta, nuca de cocos si praful de copt.
Amestecul de faina cu cocos il punem peste albusurile batute, le...
Punem cei 200 gr de biscuiti in blender si ii maruntim.
Untul il punem pe baie de aburi pana se topeste.
Amestecam biscuitii macinti cu untul topit.
Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20 cm.
Punem amestecul cu biscuiti in interiorul inelului, presam bine cu...
Intr-un bol, punem untul la temperatura camerei, smantana si le mixam. Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine.
Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai sus impreuna cu musli. Incorporam vanilia, apoi faina cernuta si praful de copt.
Amestecam totul...
Cupcakes-urile:
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut.
Intr-o canita, punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul. Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si...
Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem patru patrate egale.
Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele.
Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat.
Luam marginile aluatului si...
Intr-un bol, spargem ouale, incepem sa le mixam, adaugam zaharul si mixam in continuare.
Punem uleiul, amestecam, apoi adaugam laptele si apa minerala.
Jumatatea din cantitatea de faina o amestecam cu praful de copt, sarea si o adaugam toata in compozitia lichida.
Restul de faina o...
Intai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos.
Umplutura de fructe:
Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea cateva clocote.
Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam...
Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca.
Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu...
Blatul:
Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc.
Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor.
Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le...
Aluatul:
Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut.
Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle.
Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam.
Punem...
Tiramisu reţetă originală
Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta.
Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta...
Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri.
Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa.
Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele.
Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il...
Blatul:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina.
Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete, cu...
Blatul:
Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc.
Incorporam uleiul, apoi iaurtul.
Adaugam faina si praful de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei...
Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata , pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider.
Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Luam bolul de pe baia de aburi, dam crema...
Crusta:
Topim untul, il lasam sa se racoreasca.
Biscuitii ii maruntim in robot.
Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele.
Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou.
Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il...
Mixam putin untul, de la temperatura camerei.
Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine.
Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina...
Fursecurile:
Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema.
Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam.
Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam.
Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala.
Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi...
Cheesecake-ul:
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.
Untul il topim pe baie de aburi.
Amestecam biscuitii macinati cu untul topit.
Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale.
Branza de vaci o punem...
Merele caramelizate:
Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite.
Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul.
Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba.
Cand sunt gata, tragem cratita de...
Foile:
Intr-un bol punem untul moale, oul, iaurtul si le mixam.
Adaugam nuca macinata si vanilia.
Bicarbonatul il amestecam cu praful de copt, punem zeama de lamaie si amestecam bine. Il turnam peste amestecul cu nuca.
De acum incorporam faina cernuta, treptat.
Cand aluatul nu mai...
Untul, sa nu fie prea rece, il mixam impreuna cu oul si indulcitorul pulbere.
Adaugam iaurtul, praful de sare si vanilia.
Miezul de nuca il tocam grosier, fructele confiate le taiem cubulete.
Peste amestecul de unt punem fulgii de ovaz, praful de copt.
Dam drumul si miezului de nuca,...
Aluatul:
Cernem faina intr-un bol.
Punem sarea, zaharul, drojdia, amestecam cu o lingura.
Incorporam untul topit si usor caldut, oul, apoi punem lapte caldut, treptat si incepem sa framantam.
Adaugam si vanilia, apoi tot turnam lapte pana aluatul devine omogen, elastic si usor lipicios....
Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea.
Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos.
Punem smantana, vanilia si framantam pana aluatul devine omogen si nelipicios.
Il invelim in folie alimentara si il introducem in frigider pentru...
Incepem cu umplutura :
Spalam fructele, le curatam de coaja.
Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama.
Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile.
Presaram Green Sugar-ul, dam...
Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite.
Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul....
Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca.
Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul.
Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute.
Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine....
Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele
Incepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi. Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita. Cand ciocolata s-a topit de tot, luam...
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de galbenusuri. La final, adaugam vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le...
Desert tort cu crema caramel si visine
Incepem cu crema , pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ceaunel, sau o cratita mai groasa, punem zaharul si il transferam pe foc. Il lasam sa se caramelizeze la foc potrivit, pana este complet topit. Intre timp, amestecam amidonul cu cateva linguri de lapte rece, pana amidonul...
Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos
Blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit. Intr-un bol, amestecam faina cernuta, nuca de cocos si praful de copt. Amestecul de faina cu cocos il punem peste albusurile batute, le...
Desert cheesecake cu oreo
Punem cei 200 gr de biscuiti in blender si ii maruntim. Untul il punem pe baie de aburi pana se topeste. Amestecam biscuitii macinti cu untul topit. Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20 cm. Punem amestecul cu biscuiti in interiorul inelului, presam bine cu...
Desert fursecuri cu musli, fara zahar
Intr-un bol, punem untul la temperatura camerei, smantana si le mixam. Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine. Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai sus impreuna cu musli. Incorporam vanilia, apoi faina cernuta si praful de copt. Amestecam totul...
Desert Cupcakes Red Velvet
Cupcakes-urile: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut. Intr-o canita, punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul. Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si...
Desert mere in foietaj cu sos de vanilie
Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patru patrate egale. Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele. Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat. Luam marginile aluatului si...
Desert clatite, reteta de baza
Intr-un bol, spargem ouale, incepem sa le mixam, adaugam zaharul si mixam in continuare. Punem uleiul, amestecam, apoi adaugam laptele si apa minerala. Jumatatea din cantitatea de faina o amestecam cu praful de copt, sarea si o adaugam toata in compozitia lichida. Restul de faina o...
Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza
Intai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos. Umplutura de fructe: Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea cateva clocote. Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam...
Placinta frageda cu mere
Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca. Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu...
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca
Blatul: Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc. Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor. Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le...
Langosi cu branza sarata
Aluatul: Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut. Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle. Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam. Punem...
Tort Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta. Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta...
Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura
Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri. Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa. Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele. Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il...
Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone
Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete, cu...
Tort cu crema de ness si aroma de portocala
Blatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei...
Prajitura Boema
Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata , pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita. Luam bolul de pe baia de aburi, dam crema...
Cheesecake cu jeleu de fructe de padure
Crusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou. Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il...
Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata
Mixam putin untul, de la temperatura camerei. Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine. Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus. Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina...
Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba
Fursecurile: Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema. Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam. Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam. Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala. Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi...
Cheesecake cu portocala si sos de ananas
Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale. Branza de vaci o punem...
Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone
Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba. Cand sunt gata, tragem cratita de...
Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone
Foile: Intr-un bol punem untul moale, oul, iaurtul si le mixam. Adaugam nuca macinata si vanilia. Bicarbonatul il amestecam cu praful de copt, punem zeama de lamaie si amestecam bine. Il turnam peste amestecul cu nuca. De acum incorporam faina cernuta, treptat. Cand aluatul nu mai...
Fursecuri cu nuca, fulgi de ovaz si fructe confiate, fara zahar
Untul, sa nu fie prea rece, il mixam impreuna cu oul si indulcitorul pulbere. Adaugam iaurtul, praful de sare si vanilia. Miezul de nuca il tocam grosier, fructele confiate le taiem cubulete. Peste amestecul de unt punem fulgii de ovaz, praful de copt. Dam drumul si miezului de nuca,...
Placinta impletita cu branza si mere
Aluatul: Cernem faina intr-un bol. Punem sarea, zaharul, drojdia, amestecam cu o lingura. Incorporam untul topit si usor caldut, oul, apoi punem lapte caldut, treptat si incepem sa framantam. Adaugam si vanilia, apoi tot turnam lapte pana aluatul devine omogen, elastic si usor lipicios....
Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)
Aluatul: Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea. Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Punem smantana, vanilia si framantam pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il introducem in frigider pentru...
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui
Incepem cu umplutura : Spalam fructele, le curatam de coaja. Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama. Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile. Presaram Green Sugar-ul, dam...
Negresa cu ciocolata, visine si bezea
Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite. Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul....
Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie
Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca. Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul. Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute. Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine....