Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca

de Rocsi in Prajituri, 10 Feb 2017 | 8765 vizualizari

 

Prajitura aceasta a venit pe lista de dulciuri, avand niste albusuri in congelator, am scos gem si miez de nuca din camara, imediat am facut si o crema delicioasa de vanilie, hop avem si desert. Puteti folosi si alt gem, puteti adapta crema, in functie de gusturile voastre.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingura rasa coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • 6-7 linguri de gem de caise
  • 100 gr nuca macinata
  • fulgi de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca:

Blatul:
Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc.
Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor.
Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le incorporam cu ajutorul unei palete de silicon, cu miscari lente.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozita si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana blatul se rumeneste frumos deasupra si este copt. Cam 20-25 de minute dureaza. Facem testul cu scobitoarea si, daca este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca.

Crema:
Amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce amidonul este complet dizolvat.
Turnam amestecul intr-o cratita, punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Crema rece o mixam putin, adaugam vanilia, mascarponele si le incorporam bine.

Gemul de caise il amestecam cu nuca macinata.
Peste blatul rece punem amestecul de gem cu nuca si il intindem pe toata suprafata blatului.
Punem crema, o nivelam cu o paleta, iar deasupra presaram fulgi de ciocolata.

Dam prajitura la frigider 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone