Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 4933 vizualizari

 

Fursecuri moi, aromate, umplute cu crema de ciocolata si nuca = un mare rasfat, delicioase, te lingi pe degete, trebuie repetata reteta. Cam asa a fost la mine!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 80% grasime
  • 60 gr smantana de tara
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicutele ness
  • 2 linguri de lapte cald
  • 1 lingura plina cacao
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema de ciocolata duo la borcan
  • bucati de miez de nuca
  • zahar pentru pudrat fursecurile
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata:

Mixam putin untul, de la temperatura camerei.
Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine.
Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina cernuta, treptat.
Cand se intareste aluatul si nu mai putem folosi mixerul, framantam cu mana.
Punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Il acoperim cu folie, il dam 20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele potrivite (eu am obtinut 30 de bucati).

Luam fiecare bucatica de aluat, o aplatizam in mana, punem putina crema de ciocolata (crema de ciocolata sa fie rece de la frigider) si o bucatica de miez de nuca.
Dam forma rotunda fursecurilor, astfel inchidem crema si nuca in interior.
Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor, le punem intr-o cutie fie metalica, fie de plastic si le acoperim.
Daca nu le pastrati acoperite se vor usca, asa ele raman fragede.
Reci, le pudram cu zahar si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lumea dulciurilor (2)