Desert placinta cu branza si stafide

de Rocsi in Prajituri, 30 Iun 2017 | 5003 vizualizari

 

De cate ori pregatesc ceva dulce cu branza, mereu dispare repede! Ai mei sunt mari iubitori de deserturi cu branza si fac in asa fel incat, o data la ceva timp, sa pregatesc o prajitura, o placinta, ceva bun cu branza dulce. Placinta asta am vazut-o la moldoveanca mea Gaby, mi-a facut cu ochiul si am pregatit-o! Sa faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 70 gr unt
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 150-200 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr stafide (sau mai multe chiar)
  • pesmet
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si stafide:

Aluatul:
Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc.
Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz.
Lasam sa se raceasca bine amestecul.
Cand s-a racit, il rasturnam intr-un bol, adaugam oul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.
Amestecam bine totul, incepem si incorporam faina treptat.
Cat se poate, amestecam cu o lingura, cand devine prea tare, framantam cu mana.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Impartim aluatul in doua bucati egale.
Umplutura:
Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam untul topit si rece, apoi faina, coaja rasa de lamaie si vanilia.
La final, incorporam stafidele.

Luam prima bucata de aluat, intindem o foaie dupa dimensiunile tavii ce o folosim.
Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 23/28cm, asezam prima foaie, o intepam cu furculita si presaram pesmet.
Turnam umplutura, o nivelam, presaram iar putin pesmet.
Luam si cealalta bucata de aluat, intindem o foaie si o asezam deasupra. O intepam cu furculita din loc in loc.
Introducem placinta in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste deasupra si este coapta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar, o portionam si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata