Bunatati pentru colindatori
Boema este o prajitura eleganta, de sarbatoare si cocheta, cel putin eu asa spun acum dupa ce am pregatit-o. Am vazut-o de foarte multe ori dar niciodata nu am gasit ocazia potrivita sa o pregatesc, pana acum de Craciun. Fiecare prajitura in parte e iesit asa de frumoasa, ca nici nu ne venea sa le mancam si toti care ne-au trecut pragul, au zis ca arata mai ceva ca la cofetarie. Chiar merita facuta aceasta prajitura!
Sirop:
Pentru glazura:
Pentru crema de ciocolata:
Pentru frisca:
Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata, pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider.
Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Luam bolul de pe baia de aburi, dam crema la frigider peste noapte asa cum am facut eu sau macar 5-6 ore.
Dupa acest timp, o scoatem din frigider, o mixam pana devine spuma.
La final adaugam si ness-ul.
Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata, pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider.
Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Luam bolul de pe baia de aburi, dam crema la frigider peste noapte asa cum am facut eu sau macar 5-6 ore.
Dupa acest timp, o scoatem din frigider, o mixam pana devine spuma.
La final adaugam si ness-ul.
Il lasam sa se raceasca, apoi indepartam marginile si taiem patrate potrivite.
Siropul:
Zaharul il punem intr-o cratita la caramelizat, aveti grija sa nu il ardeti ca devine amar.
Punem apa si lasam siropul pe foc pana zaharul caramelizat este complet topit.
Cand este gata il luam de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce siropul s-a racit, insiropam fiecare patrat de blat cat mai bine. Eu am pus destul de mult sirop pe fiecare bucata.
Glazura:
Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem bolul pe baie de aburi, amestecam bine cu un tel pana este ciocolata complet topita.
Luam glazura de pe foc, iar cu o lingura o punem cat este calda pe fiecare prajitura.
O lasam sa se intareasca putin.
Intr-un pos punem crema de ciocolata cu ness, ornam fiecare prajitura.
Frisca:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana de la frigider, zaharul pudra, le mixam pana devin spuma.
La final adaugam si vanilia.
Punem frisca intr-un pos, folosim acelasi dui ca la crema de ciocolata si facem cate un mot de frisca pe fiecare prajitura.
Le decoram cu fulgi de ciocolata, apoi le dam putin la rece.
Mi-au iesit 30 de bucati.
Le servim cu mare placere, va garantez.
Pofta buna!