Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 6198 vizualizari

 

Cum, este week-end si noi nu avem nimic dulce? Imediat scoatem cateva ingrediente din frigider, cateva din camara si facem un chec aromat si bun, bun de tot.
Ca la bucatarasi acasa...

 

INGREDIENTE

  • ,4 oua
  • 60 gr unt topit
  • 120 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 gr alune decojite si nesarate
  • 30 gr miez de nuca
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare

Pentru glazura:

  • 3 linguri pline cu zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura:

Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri.
Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa.
Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele.
Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam si faina cernuta.
Separat, batem cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le punem peste compozitia de mai sus.
Adaugam si alunele, nucile, coaja rasa de lamaie.
Le amestecam pe toate cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, turnam compozitia si o nivelam.

O introducem in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pentru 35-40 de minute.
Dupa ce au trecut 30 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cat mai este necesar sa coacem checul.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Glazura:
Intr-un bol, punem zaharul pudra, picuram cate putina zeama de lamaie.
Amestecam bine cu o paleta si cand obtinem o glazura usor curgatoare, nu mai punem zeama de lamaie.
Turnam glazura peste checul rece, apoi presaram fulgi de ciocolata.
Il portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

kytz 1

22.01.2017, 21:09

Frumos!

mihaelar63 1

23.01.2017, 13:02

Ce frumos se vad nucile si alunele in sectiune!!! De prezentare nu mai vorbesc

Rocsi 1

23.01.2017, 18:41

Kytz, multumesc. ... Mihaela, daca ai sti ce gustoase sunt in chec. Chiar mi s-a parut super delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Baiadera