Cheesecake cu portocala si sos de ananas

de Rocsi in Prajituri, 16 Noi 2016 | 4979 vizualizari

 

Nu sunt eu adepta cheesecake-urilor coapte, desi am mai incercat o data, acum multi ani sa fac si nu mi s-a parut prea interesant, nu facusem combinatia corecta, nu prea stiam eu atunci prea multe. Zilele astea imi doream sa fac un cheesecake cu ananas, ca aveam cam tot ce imi trebuie. Initial am zis ca pun ananas in compozitia de branza, apoi m-am razgandit si am ales sa fac un sos cu ananas si pot sa spun ca, a fost cea mai minunata alegere. S-au combinat atat de perfect cheesecake-ul cu sosul, ca vreau sa repet reteta curand. Super, super bun este, nu ma asteptam sa ma incante atat de mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru cheesecake:
  • 150 gr biscuiti simpli
  • 80 gr unt
  • 270 gr branza de vaci
  • 150 gr crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 40 gr ciocolata alba
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de portocala

Pentru sos:

  • 200 gr ananas rondele din compot
  • 300 ml zeama de compot de ananas (eu am avut doar 250 ml si am completat cu apa pana la 300 ml)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocala si sos de ananas:

Cheesecake-ul:
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.
Untul il topim pe baie de aburi.
Amestecam biscuitii macinati cu untul topit.

Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale.
Branza de vaci o punem intr-un bol cu creama de branza, smantana si le mixam bine.
Adaugam ouale, zaharul, le incorporam.
La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele, vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecam bine totul.

Aceasta compozitie o turnam peste baza de biscuiti.
Introducem cheesecake-ul in cuptorul incins, undeva la 160 de grade, pentru 50-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 45 de minute, sa vedem cat mai trebuie copt.

Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceaca, apoi il dam la frigider 2-3 ore.
Sosul:
Rondelele de ananas le taiem cubulete.
Intr-o cratita punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze.
Adaugam zeama de compot, bucatile de ananas si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, cam 7-8 minute, timp in care mai amestecam.
La final dizolvam amidonul cu doua linguri de apa rece, il turnam peste sos, amestecam pana se ingroasa putin. Nu va asteptati sa se ingroase ca o budinca.
Luam sosul de pe foc, adaugam coaja rasa de portocala, il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.

Scoatem cheesecake-ul de la frigider, turnam sos peste el, il decoram cu frunzulite de menta, apoi taiem si servim.
Noi am mai pus sos si dupa ce am taiat felii, ca am avut de unde.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocala si sos de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure