Desert cheesecake cu oreo

de Rocsi in Torturi, 7 Apr 2017 | 9824 vizualizari

 

Visez de ceva timp la un cheesecake cu oreo, dar cand trebuia sa fac ceva dulce, mereu ii ziceam pas, ca nu aveam tot ce imi trebuia. Insa, acum, am fost asa hotarata sa il pregatesc, ca am fost sa imi cumpar toate ingredientele necesare, mi-am suflecat manecile si la treaba. A iesit mai mult decat minunat, mai ales ca am pus ceva in el care i-a dat un gust aparte. O sa vedeti ce, la ingrediente 😉

 

INGREDIENTE

  •  200 gr biscuiti oreo
  • 50 gr unt

Crema: 

  • 500 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 4 biscuiti oreo
  • 6 mini tablete de ciocolata cu menta (60-70 gr)
  • 3 foi de gelatina (5 gr)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr ciocolata amaruie + 30 ml frisca lichida
  • biscuiti oreo pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu oreo:

Punem cei 200 gr de biscuiti in blender si ii maruntim.
Untul il punem pe baie de aburi pana se topeste.
Amestecam biscuitii macinti cu untul topit.
Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20 cm.
Punem amestecul cu biscuiti in interiorul inelului, presam bine cu mana. Dam la rece baza pana pregatim crema.
Crema:
Frisca lichida rece, o mixam spuma.
Mascarponele il amestecam cu zaharul pudra, vanilia si le mixam cat sa fie incorporate.
Punem frisca peste mascarpone, le amestecam usor cu ajutorul unei palete.
Cei 4 biscuiti ii rupem bucatele, la fel ciocolata cu menta si le punem in crema. Amestecam usor.
Foile de gelatina le punem la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute.
Dupa acest timp, le scurgem bine de apa, apoi le punem intr-un bol pe baie de aburi pana se topesc.
Gelatina topita o turnam in fir subtire in crema si amestecam bine si destul de repede, ca sa se omogenizeze.

Scoatem blatul de la frigider, punem crema peste si o nivelam.

Dam cheesecake-ul la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Ciocolata amaruie, rupta bucatele, o amestecam cu 30 ml frisca lichida, le punem pe baie de aburi pana ciocolata este complet topita.
Dupa ce cheesecake-ul a stat la frigider, il scoatem afara si indepartam inelul detasabil.
Il ornam cu ciocolata topita, jumatati de biscuiti si il mai dam 30 de minute la frigider.
Il portionam si servim!
Sa vedeti cat de minunat se simt bucatelele de ciocolata cu menta si de biscuiti in crema sau ce textura spumoasa are crema. Incantator desert!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Rocsi 1

17.04.2017, 15:17

Kytz, este un super desert, merita pregatit!

mihaelar63 1

19.04.2017, 14:30

Vreau si eu

Rocsi 1

23.04.2017, 21:32

Cu drag, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de ciocolata