publicat la 06.01.2025
publicat la 28.12.2024
publicat la 02.12.2024
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Placinta cu branza si verdeata
Foile le scoatem din congelator si le lasam sa se decongeleze. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mixam 6 oua cu smantana pana devin spuma. Le adaugam peste cas, apoi punem cutia de branza cu smantana. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. O incorporam in...
Omleta la cuptor cu verdeata
Ungem un vas de ceramica, nu foarte mare, cu unt. Intr-un bol mixam ouale cu sare si putin piper. Muschiuletul il taiem cubulete. Casul il facem bucatele nu foarte mari. Cozile de ceapa le spalam si le facem rondele. Patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt. Peste ouale facute spuma punem...
Oua in cuib de bacon la cuptor
Luam o tava de briose ( sau forme mici de ceramica daca aveti). O ungem foarte bine cu unt, altfel riscati sa se prinda de tava. Asezam cate doua felii de bacon, in forma de X. Spargem ouale si le dam drumul peste bacon. Le condimentam cu sare (nu foarte multa ca are si bacon-ul sare), piper,...
Ciuperci umplute
Ciupercile le spalam si le lasam pe un prosopel curat sa se scurga apa. Scoatem coditele si le taiem bucatele. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam marunt iar cozile le facem rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi adaugam coditele de la ciuperci...
Rosii cu surpriza
Rosiile le spalam si le taiem un capacel. Cu o lingurita scoatem usor miezul ,sa nu crapam rosiile,pe care nu-l aruncam. Rosiile scobite le punem 5 minute cu gura in jos sa se scurga zeama. Le intoarcem,le presaram cu putina sare,piper si mararul uscat. Punem cate o feliuta muschi,apoi...
Chec cu ficatei de pui
Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el. Ouale le mixam spuma. Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina. Patrunjelul si mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt. Usturoiul il curatam,il spalam...
Cartofi umpluti cu cabanos la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja si ii spalam. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert. Cand incep sa clocoteasca, adaugam un praf de sare si ii fierbem pe trei sferturi. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam 5 minute sa se racoreasca. Cu un cutit mai mic sau cu un instrument de scos cotorul...
Mini placinte cu vita si pui
Aluatul foietaj il punem la dezghetat. Se curata ceapa si se toaca marunt. Rosiile le taiem cubulete mici. Pieptul de pui il spalam,il tamponam cu un servet de bucatarie ,apoi il taiem bucatele micute. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem ceapa la inmuiat impreuna cu rosiile. Le...
Rosii si ardei umpluti cu crema de branza
Spalam rosiile si le stergem cu un servet. Le taiem un capac , le scobim miezul si le scurgem de zeama. Ardeii ii spalam,le taiem si lor cate un capac si le scoatem toate semintele. Branza o mixam bine. Adaugam untul treptat,apoi smantana. Frecam totul bine pana devine o pasta....
Cartofi umpluti cu cascaval la cuptor
Cartofii ii spalam bine sub jetul de apa si ii punem la fiert ,in coaja. Ii fierbem la foc potrivit,doar pe trei sferturi,nu de tot. Cand sunt fierti,scurgem apa si ii lasam putin la racorit. Cand sunt suportabili ,cat sa ii tinem in mana,ii decojim si le scobim miezul cu grija,sa nu-i...
Ciupercute pane
Ciupercutele le spalam bine si le curatam de pielita. Le presaram cu putina sare si le lasam asa cam 10 minute. Oul il batem spuma cu un praf de sare si un praf de piper. Pe o farfurie punem putina faina alba,iar pe alta putin pesmet. Usturoiul il curatam si il spalam. Punem uleiul...
Ciuperci umplute cu piept de pui si gogosar
Spalam pieptul de pui. Il batem putin cu ciocanul pentru snitele. Il condimentam cu sare si piper,apoi il punem pe grill . Il lasam cam 3-4 minute pe o parte si 3-4 minute pe cealalta parte. Cand e gata il punem pe o farfurie si il lasam putin sa se racoreasca,nu foarte mult....
Cartofi noi cu cascaval la cuptor
Cartofii ii spala si le radem coaja. ii taiem cuburi mai mari. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute. dupa acest timp de fierbere ii scurgem bine de apa. luam o tava de cuptor si asezam hartie de copt in ea. punem cartofii in tava,si ii...
Dovlecel pane la cuptor
Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja. ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei. intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare. adaugam apa minerala si putin piper. punem si cele 3 linguri ulei,apoi faina ,pe care o turnam cate putin,pana...
Placinta cu piept de pui
Aluatul foietaj il punem la dezghetat. Pieptul de pui,fara os si fara piele,il spalam bine si il taiem in doua bucati. il punem intr-o tigaita cu apa si il fierbem cam 15-20 minute,cu un praf de sare si piper. dupa ce s-a fiert il scotem pe o farfurie la racit. curatam ceapa si o...
Chiftelute cu verdeata la cuptor
Cartoful il spalam,il radem de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. ceapa si usturoiul il curatam,il spalam si le tocam in blender. mararul si patrunjelul il spalam,le indepartam cozile si il tocam. intr-un bol punem carnea. peste adaugam toate verdeturile. painea o...
Cartofi noi cu marar la cuptor
Cartofii ii spalam si le radem coaja. ii taiem in 3 sau in 4(daca sunt micuti ii lasati intregi). ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele. mararul verde ii indepartam cozile,il spalam si il tocam marunt. intr-un bol adaugam uleiul,sare,piper si boia de ardei. asezam...
Drob mixt
Spalam pipotele si ficatelul de pui. Intr-o oala punem pipotele de pui. cand au fiert cam pe jumatate ,punem si ficatelul si le lasam sa fiarba,dar nu le lasati pana se farama. Spalam organele de porc. Le punem intr-o oala la fiert si cand sunt gata le punem la racorit. limba o...
Chiftelute la cuptor
Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare. curatam usturoiul,il spalam si il pisam. painea o inmuiem in putina apa. cartoful il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. carnea tocata o punem intr-un bol. peste punem...
Racituri
Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf. Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare. Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de...
Aperitive oua umplute cu piept de pui
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper. Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece. Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua...
Placinta cu carne
Aluatul il asezam la dezghetat. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il ram pe razatoare. Rodiile decojite le dam prin blender sau pe razatoarea mica. Ciupercile le spalam bine in cateva ape si le tocam marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si o...
Saratele
Se bate 1 ou spuma, apoi se adauga untul(de la temperatura camerei) si smantana. Se amesteca bine. Drojdia se inmoaie cu o lingurita apa si se freaca bine . Se toarna peste compozitia de ou dar si sarea. Faina se pune treptat pana obtinem un aluat tare,dar usor de modelat. Il lasam 15-20 min...
Tartine acrisoare
Frecam branza bine cu o furculita, adaugam untul ,sare si piper(dupa gust) si omogenizam . La urma adaugam marar verde tocat marunt. Astfel obtinem crema de branza. Punem o tigaie de teflon la incins . Punem feliile de paine si le prajim pe ambele parti, pana capata o culoare aurie. Le lasam...
Rulouri cu crema de branza
Feliile de sunca trebuie sa fie taiate cat mai subtire. Branza o frecam bine cu o furculita. Adaugam untul si amestecam pana devine ca o pasta. Punem si piperul cu sarea. Mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam foarte marunt. Il punem peste branza si omogenizam bine. luam cate o felie...
Ciulama de ghebe
Ghebele se spala bine se curata si se pun la fiert intr-o oala cu apa cu un strop de sare vreo20-25 min. dupa ce s-au fiert ii lasam putin la scurs. ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt intr-o tigaie punem untul . cand acesta s-a topit adaugam ceapa si o lasam putin sa se inmoaie...
Conopida pane
Conopida se desface buchetele nu prea mici. se spala bine. intr-o oala se pune niste apa la fiert cu un strop de sare. cand incepe sa fiarba se pune conopida si se fierbe cam 20 min. dupa ce a fiert scurgem apa, o lasam sa se racoreasca 10 min. ouale le batem cu putin piper,vegeta si cele 3...
Pachetele asortate cu sunca si cascaval
jumatatea de foaie de aluat foietaj o punem la dezghetat. dupa ce s-a dezghetat o asezam pe masa tapetata cu faina alba. mai intindem cu sucitotul aluatul(pentru ca este destul de groasa foaia),apoi o taiem patratele. cascavalul il taiem feliute. pastrama o taiem si pe aia bucatele...
Bruschete
Feliile de paine se taie in patru. acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10-15 min cat sa devina aurii. rosiile se spala si se taie cubulete. intr-un bol se pun rosiile taiate. peste se pun 2 linguri ulei de masline,busuiocul tocat marunt(in cazul meu patrunjel),sare...
Rulada cu sunca
Jumatatea de aluat foietaj se lasa la dezghetat. cand s-a dezghetat ,pe masa de lucru se presara faina alba si se aseaza foaia de aluat. se mai intinde putin cu sucitorul(eu am avut de la linco si e destul de groasa foaia) dar nu foarte tare . sunca se taie felii foarte subtiri. la...