Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI297
Retete

Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2015

Cum se prepara Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija, il spalam pentru ultima data. Il punem intr-o cratita, adaugam ceapa curatata si taiata pe jumatate. Punem si...

Gogosele cu branza si crema de ciocolata

In Dulciuri la 2 Noi 2015

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel. Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus. Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri. La final aromatizam totul cu esenta de vanilie....

Prajitura pufoasa cu mere si pere

In Prajituri la 30 Oct 2015

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le dam la rece. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul, apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt, le adaugam peste compozitia de galbenusuri. Albusurile le incorporam usor, cu ajutorul unei palete....

Budinca de dovlecei cu branza si hering

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2015

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mare impreuna cu 50 de gr de cascaval. Scoatem fileul de hering din ulei, il stergem...

Prajitura chinezoaica

In Prajituri la 27 Oct 2015

Blatul:  Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete. Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte,...

Terina cu carne tocata si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa si patrunjelul. Adaugam ouale, sare, piper, boia si ierburile de provence....

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

In Mancaruri de post la 22 Oct 2015

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita. Intr-o oala punem apa, o transferam pe foc. Cand incepe sa fiarba, dam drumul la fasolea scursa si punem zarzavatul....

Rulouri cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata. Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca circa 40 de minute, la loc ferit de curent. Umplutura:...

Prajitura cu crema caramel si frisca

In Prajituri la 17 Oct 2015

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul. Adaugam praful de copt, esenta, apoi cacaoa si faina cernute. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile cu ajutorul unei palete in compozitia de galbenusuri. Puteti coace blatul tot sau sa faceti...

Biscuiti cu chimen si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2015

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare. Cernem faina, o punem treptat in...

Papricas cu pui de tara si galuste

In Pui la 13 Oct 2015

Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara. Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune, dar voi o puteti fierbe intr-o oala normala, cam pe jumatate. Daca stiti ca puiul este fraged, atunci...

Cheesecake cu jeleu de piersici

In Prajituri la 10 Oct 2015

Crusta: Biscuitii ii maruntim in robot. Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul. Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila. Punem crusta, apasam bine cu mana si o dam la frigider. Crema: Mixam crema de branza cu mascarponele si zaharul....

Pancakes cu banane

In Dulciuri la 9 Oct 2015

Mixam ouale spuma cu praful de sare si indulcitorul. Bananele le pisam bine cu o furculita, le amestecam cu ouale, punem si iaurtul. Incorporam praful de copt, apoi faina. Ungem o tigaie cu ulei, o punem la incins. Punem cam 2-3 linguri din compozitie la un pancakes. Cand vedem ca face...

Tarta cu ton si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2015

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor. Umplutura: Tonul il scurgem de ulei, il punem...

Prajitura cu mere si budinca de vanilie

In Prajituri la 3 Oct 2015

Incepem cu merele: Spalam merele, le decojim si le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem o tigaie pe foc, punem in ea untul, merele scurse de zeama si zaharul. Le lasam circa 10 minute pe foc, timp in care mai invartim in ele. La final le aromatizam cu scortisoara, le tragem...

Oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2015

Spalam rosia, o taiem felii rotunde, potrivit de groase. Taiem fiecare bucata de cascaval in doua, pe latime. Ungem patru forme de briose (eu am folosit de aluminiu) cu ulei de masline. Punem cate o felie de rosie, o bucata de cascaval si spargem, usor, cate un ou in fiecare forma....

Foi fragede cu branza si stafide

In Prajituri la 27 Sep 2015

Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie....

Fursecuri cu nuca si stafide

In Dulciuri la 24 Sep 2015

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte. Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat. La final punem esenta de rom. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Il acoperim cu...

Salata cu ton si branza cu mucegai

In Salate la 22 Sep 2015

Spalam salata, o tamponam cu un servetel de surplusul de apa, o rupem bucatele. Spalam rosiile, indepartam cotorul, le taiem bucati potrivite. Castravetele il curatam, il taiem in doua pe lungime apoi felii. Amestecam legumele taiate, adaugam boabele de porumb. Tonul il scurgem de ulei, il...

Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

In Prajituri la 19 Sep 2015

Blatul: Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite. Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele. Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt. Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute. Mixam galbenusurile cu zaharul pana...

Pui de tara cu smantana

In Pui la 17 Sep 2015

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre...

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

In Dulciuri la 12 Sep 2015

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana...

Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2015

Spalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem tigaia deoparte, lasam 5 minute la racorit. Taiem cascavalul si mozzarella cubulete mici, le amestecam...

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

In Prajituri la 8 Sep 2015

Incepem cu pregatirea  cremei: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore. Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana...

Pui de tara cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 6 Sep 2015

Puiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf. Il portionam si il spalam bine. Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele. Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le taiem fasii mai mari. Decojim rosia, o facem cuburi, rosiile decojite le tocam marunt. Punem puiul in...

Ceafa de porc cu ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 6 Sep 2015

Spalam carnea, o stergem cu un servetel si o taiem felii potrivit de groase. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il facem rondele. Spalam ciupercile, le taiem feliute, iar rosiile decojite le taiem maruntel. Punem in oala aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l carnea,...

Mancare de legume cu masline si ierburi de provence la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 5 Sep 2015

Spalam vanata, dovlecelul, le indepartam capetele si le taiem cuburi potrivite. Curatam ceapa, o tocam marunt. Cartoful curatam, il taiem bucati lunguiete. Ardeiul kapia, galben, gogosarul, le curatam de seminte, le taiem bucatele potrivite. Rosiile le decojim de pielita, le taiem fasii pe...

Tortilla spaniola cu bacon la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 2 Sep 2015

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucatele mici si subtirele. Curatam ceapa, o tocam marunt. Baconul il taiem cubulete. Intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare si piper. Ungem slow cooker-ul Crock-Pot  Digital 4,7 l cu ulei, punem cartofii, ceapa, le amestecam....

Prajitura cu prune si alune de padure la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 1 Sep 2015

Separam ouale, mixam albusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul treptat, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta, si faina cernuta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si amestecam cele doua compozitii cu o paleta de silicon....

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

In Prajituri la 29 Aug 2015

Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf...

Afisate 601 - 630 din 1623 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

De azi intri la dieta. Te vei abtine de la mancare multa si bautura. Stii cat vei pierde in 14 zile? Doua saptamani.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]