Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2015 | 4743 vizualizari

 

O rulada potrivita pentru orice moment al zilei, de luat la pachet, servita rece sau calda. Sa faceti si voi, sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 gr faina
    • 170 ml apa minerala
    • 4 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita rasa de sare
    • 3 linguri ulei
    Umplutura:
    • 150 gr branza de oi
    • 220 gr branza de vaci
    • 50 gr cascaval
    • 3 bucati de cabanos
    • 1 ou
    • 1/2 legatura marar verde
    • 1 lingura parmezan ras
    • sare
    • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu branzeturi si cabanos:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.
Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.
La final punem mararul verde, tocat marunt.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.
Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.
Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.

Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.
Presaram parmezanul ras deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.
Taiati si serviti. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu branzeturi si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

04.12.2015, 19:59

Multumesc Daniela

miki_a 1

05.12.2015, 05:39

Mai mult ca sigur am sa o fac si eu! Arata mult prea frumos si imi plac ingredientele!

Rocsi 1

06.12.2015, 22:10

Saru-mana Ela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute mioritice