Tort cu mousse de ciocolata si nuci

de Miha in Torturi, 22 Mai 2009 | 9439 vizualizari

 

Dulce, dulce, bun, bun

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 150 g faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru mousse-ul de ciocolata si nuci:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura coniac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si nuci:

Blat:

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.

Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. La sfarsit nuca macinata.

Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

Mousse-ul de ciocolata si nuci:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.

Restul de frisca o batem bine.Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu untul,frisca si coniacul.Lasam sa se raceasca.

 

Blatul copt si racit il taiem in 3 parti.Insiropam fiecare parte si umplem cu crema.Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi "imbracate" cu nuca.

Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
tort Straciattella Socrella