Paine cu masline si cascaval

de Rocsi in Piine, 10 Noi 2015 | 5202 vizualizari

 

A fost o paine absolut grozava. Pufoasa, cu o umplutura usoara si pe deasupra, am servit-o cu pate de casa. Se poate face cu orice umplutura, rupeti un colt, il serviti cu un pahar de lapte, putin iaurt si gata masa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
    • 270-300 ml apa calduta
    • 25 ml ulei
    • 1/2 lingurita sare
    • 1 lingura zahar
    Pentru umplutura:
    • 150 gr cascaval
    • 4 linguri parmezan ras
    • 50 gr masline negre fara samburi
    • 1 lingura ulei de masline
    • seminte de dovleac
    • susan
    • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si cascaval:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.

Umplutura:
Maslinele le facem rondele subtiri.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.
Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.
O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac.

Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.

O scoatem cand este gata si servim.
Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crutoane făcute în casă