Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

de Rocsi in Dulciuri, 24 Noi 2015 | 55208 vizualizari

 

De mult timp vreau eu sa fac aceasta reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao,dar abia acum le-a venit randul. Nu pot sa spun decat ca sunt niste cornuri de post grozave, chiar neasteptat de bune. La prima citire poate o sa vi se para o reteta de cornuri putin greu de facut, dar nu este deloc, o sa vedeti. Sa le incercati pentru ca merita!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Aluat:

  • 500 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • gem mai tare
  • rahat
  • nuca

Sirop:

  • 250 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao:

Preparare Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.


Aluat: Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie. Le amestecam putin cu un tel. Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, intr-unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaua, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila de aluat maro, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam apoi o bila de aluat alba, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem (sau rahat sau orice alta umplutura doriti) si le rulam spre interior, spre varf

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute  (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.

Le trecem calde, prin siropul rece si le presaram cu nuca de cocos.

Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!

Un gust tare bun pentru un desert de post il gasiti si in aceste Cornulete fragede de post, iar daca nu vreti nici cornuri, nici cornulete, poate va place o Negresa de post, spornica si ieftina

De niste Bilute de cacao ce ziceti?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post