Turta dulce

de Rocsi in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 5492 vizualizari

 

Turta dulce, pentru multi este un desert al copilarie, un desert ce era pregatit de sarbatori. La noi mama nu facea turta dulce de sarbatori, ca avea ea alte retete delicioase, dar ne place. Zilele astea am zis sa incerc si eu pentru prima data sa pregatesc turta dulce, desi eram usor sceptica ca toata lumea zice ba ca e tare, ba ca trebuie mancata dupa nu stiu cate zile, ba ca e prea dulce si tot asa. Mi-am luat inima in dinti si m-am pus pe treaba. Se face destul de repede, miroase asa frumos in timp ce se coace, iar rezultatul final? O super bunatate de turta dulce. Nu este nici tare, nici prea dulce, se poate manca a doua zi, are o aroma irezistibila. Da, imi place turta dulce ce am facut-o, multumesc Rita pentru reteta! Si daca tot vine Mos Nicolae, am zis sa il intampin cum trebuie, ca poate imi lasa ceva in ghetute: sanatate, fericire, bucurii, cam asta mi-as dori mie, familiei si voua tuturor!
"Pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

    • 500 g faina
    • 170 g zahar pudra
    • 50 gr unt
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 125 g apa
    • 1 varf de cutit bicarbonat
    • 1 lingurita scortisoara
    • 1 lingurita anason macinat
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    Pentru glazura:
    • 1 albus
    • 100 g zahar pudra
    • 2 linguri apa fierbinte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-o craticioara punem 1 lingura din zaharul pudra la caramelizat.
Cand s-a caramelizat, punem apa (atentie la aburi) si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul.
Tragem cratita de pe foc, adaugam restul de zahar, scortisoara, anasonul, sarea si 150 gr de faina.
Tot acest amestec il transferam intr-un bol mai mare.
Adaugam bicarbonatul, oul, galbenusul, untul de la temperatura camerei, coaja rasa de portocala si amestecam bine cu o lingura.
Incorporam restul de faina treptat, amestecam cu mana pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Rupem bucatele din aluat, formam bile ce le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 40 de bucati.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Cand este gata, o scoatem din cuptor.
Cat timp se coace turta dulce, pregatim glazura:
Albusul il mixam spuma.
Adaugam zaharul treptat, iar la final punem apa fierbinte.
Turta dulce calda, o trecem prin aceasta glazura, o asezam pe un gratar pentru a se scurge surplusul si pentru ca, glazura sa se usuce.

Eu am pus-o intr-o tava pe hartie de copt pentru vreo 2 ore, apoi cu lama unui cutit am transferat-o in alta tava pana glazura s-a uscat bine.
Se pastereaza intr-un mediu uscat, intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla
Când un Chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla:... citeste mai mult
Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Nuci umplute"