Spata de porc in sos

de Rocsi in Porc, 14 Noi 2015 | 12194 vizualizari

 

De lasatul secului, parca merge o bucatica de porc, nu? Am adus o reteta simpla, gandita pe moment, dar tare faina si gustoasa. Nu am reusit sa fac cele mai bune poze, dar am reusit sa scot o friptura ce se topeste in gura, iar asta conteza mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • boaber de piper
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • Pentru sos:
  • 3 linguri ulei
  • 350 rosii decojite in suc de rosii
  • 6 linguri pasata de rosii
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • o crenguta cimbru uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 350 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc in sos:

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele, o taiem felii potrivit de groase.
Curatam ceapa, morcovul si le taiem pe jumatate.
Intr-o cratita punem carnea, ceapa, morcovul, cateva boabe de piper, foaia de dafin, sare.

Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Lasam sa fiarba carnea pana este bine patrunsa.
Cand este fiarta, stingem aragazul, scoatem ceapa si morcovul, pe care o sa le folosim la sos.
Sosul:
Ceapa fiarta o tocam marunt, morcovul il taiem rondele.
Rosiile decojite le facem cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul, ceapa, morcovul si rosiile decojite.
Le transferam pe aragaz, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.
Punem apa, pasata de rosii, mustarul, sare, piper, boiaua dulce si crenguta de cimbru.
Amestecam bine, dam drumul si bucatilor de carne.

Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand sosul s-a ingrosat, curatam usutoriul, il zdrobim si il incorporam in friptura noastra.
Mai lasam 1-2 minute pe foc.

Se serveste calda, cu muraturi sau o salata.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

17.11.2015, 20:05

Ela, multumesc mult

Ancutsa 1

26.09.2016, 17:08

Yami, tare bun!

Rocsi 1

26.09.2016, 20:01

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de Königsberg (chiftele cu sos )