Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI297
Retete

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina intr-un bol,...

Desert cu spuma de zmeura

In Dulciuri la 24 Aug 2015

Blatul: Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de copt o tava de...

Dovlecei cu cas gratinati

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2015

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele. Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. Mararul...

Lava cake

In Dulciuri la 18 Aug 2015

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete. Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de...

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.  La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de...

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

In Prajituri la 13 Aug 2015

Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o...

Placinta cu pui, smantana si foietaj

In Pui la 11 Aug 2015

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile. Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut,...

Rasturnata cu visine si crema de lime

In Prajituri la 9 Aug 2015

Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o...

Placinta cu branza si visine

In Dulciuri la 6 Aug 2015

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva. Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam. Adaugam oul, mestecam, apoi...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2015

Nu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le rupem in jumatati. Le punem intr-o oala de tuci, turnam zaharul. Dam la frigider pentru circa doua...

Ice Choco Latte

In Bauturi la 3 Aug 2015

Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa se raceasca. Punem in blender laptele rece, inghetata, zaharul, amestecul de ciocolata cu cafea si cuburile de gheata. Dam drumul la blender si pulsam pana devine...

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

In Torturi la 1 Aug 2015

Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm,...

Zmeurata

In Bauturi la 28 Iul 2015

Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat...

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2015

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un bol micut punem fasiile de ardei, putina sare, piper, 1 lingura de ulei si otetul. Le amestecam bine. Bagheta o taiem felii potrivit de groase si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de...

Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

In Prajituri la 25 Iul 2015

Incepem cu  ganache-ul de ciocolata : Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa...

Frigarui de pui cu ardei kapia

In Pui la 22 Iul 2015

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, putin busuioc uscat si le amestecam bine. Adaugam usturoiul curat si taiat feliute si ceapa verde taiata rondele. In...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 20 Iul 2015

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta. Albusurile le batem spuma cu un praf...

Cookies cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Iul 2015

Untul ( de la temperatura camerei) il mixam spuma impreuna cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Ciocolata neagra si cea cu lapte, o rupem bucati, o maruntim in blender. Incorporam ciocolata maruntita si nuca in mixul cu unt. Adaugam vanilia, praful de sare, apoi faina cernuta, treptat. Incorporam...

Oua umplute cu crema de urda

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2015

Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte. Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit. Le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile. Intr-un bol...

Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

In Prajituri la 9 Iul 2015

Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie. Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem. Dam deoparte si lasam sa se raceasca...

Suc de visine cu miere

In Bauturi la 8 Iul 2015

Totul incepe cu niste visine bine coapte, pe care le spalam bine, apoi le scoatem samburii. Din 2 kg - 2,5 kg am obtinut 450 ml sirop de visine. Siropul il amestecam cu mierea, pana ce, aceasta din urma se dizolva. Intr-o sticla punem siropul amestecat cu mierea, apa plata si 5-6 felii de lamaie....

Ice caffe latte

In Cafea la 7 Iul 2015

Cafeaua preparata trebuie sa fie tare si o lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Luam o forma de cuburi de gheata, turnam cafeaua in forme o bagam la congelator pana se formeaza cuburi de cafea. Rupem ciocolata bucatele, adaugam laptele, o punem pe baie de aburi la topit. Dupa ce...

Ceafa de porc la cuptor

In Porc la 4 Iul 2015

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite. Decojim morcovul, il taiem rondele. Usturoiul il curatam, il taiem feliute. Intr-o tava asezam bucatile de care, punem ceapa verde,...

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

In Torturi la 1 Iul 2015

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri. Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare. Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri. Aceasta compozitie o...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

In Spaghete la 29 Iun 2015

Spaghete carbonara, reţetă adaptata Intr-un vas punem apa, sare si uleiul de masline. O transferam pe foc si cand da in clocot punem spaghetele. Le fierbem 8-10 minute, apoi le rasturnam intr-o sita si le lasam la scurs. Baconul il taiem fasii lunguiete, curatam usturoiul si il taiem pe...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure

In Dulciuri la 27 Iun 2015

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam. Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam...

Cartofi noi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2015

Decojim cartofii, ii spalam si ii taiem pe jumatate. Daca sunt micuti ii lasati intregi. Ii punem intr-o cratita cu apa, putina sare si ii fierbem 15 minute, din momentul in care incep sa clocoteasca. Dupa acest timp ii scurgem de apa. Ungem un vas de ceramica cu unt. Punem cartofii, ii...

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

In Mancaruri de post la 23 Iun 2015

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa,...

Cheesecake cu fragute si dulceata de mure la pahar

In Dulciuri la 22 Iun 2015

Intr-un bol mixam mascarponele cu smanatana. Adaugam crema de branza, zaharul, mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam semintele de la pastaia de vanilie. Spalam fragutele, le punem pe un servetel pentru a absorbi apa. Pregatim patru pahare. Punem cate doi biscuiti rupti...

Ciorba cu peste afumat

In Ciorbe la 20 Iun 2015

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste. Patrunjelul, mararul il...

Afisate 631 - 660 din 1623 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]